Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1245

Το 100% της M&M αποκτά η Μυτιληναίος

  • ( UPD -13/09/2018 16:10 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

της Μαριάννας Τζάννε

Ξεχωριστούς δρόμους στον τομέα του φυσικού αερίου, πρόκειται να ακολουθήσουν οι όμιλοι Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη στην κοινή εταιρεία που είχε συσταθεί στην αγορά της προμήθειας αερίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil κ. Πέτρος Τζαννετάκης, κατά την επισημοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς της NRG, αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι διεργασίες για την μεταβίβαση του 50% των μετοχών πoυ κατείχε η εταιρεία, στην M&M (το υπόλοιπο 50% ανήκε στον όμιλο Μυτιληναίου).

Αντίθετα, παραμένει ισχυρή, η από κοινού συμμετοχή των δύο ομίλων στην "Κόρινθος Power" που ελέγχει την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στο διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζαννετάκης οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι είχαν συνασπιστεί το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να σπάσουν το μονοπώλιο της ΔΕΠΑ στην προμήθεια αερίου. Όπως όμως τονίστηκε, από τότε οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι δύο εταιρείες έχουν μπει ανεξάρτητα στην χονδρική αγορά φυσικού αερίου, γεγονός που είχε αδρανήσει τις δραστηριότητες της M&M. 'Οπως τονίστηκε, "οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταιρειών παραμένουν αγαθές".

Η είσοδος στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας-αερίου

H Μotor Oil ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα την εξαγορά της NRG, με 11.500 πελάτες κυρίως της μέσης τάσης, εγκαινιάζοντας την είσοδό της στην αγορά της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Τα νέα προγράμματα της NRG, τα οποία είναι προσαρμοσμένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των κατηγοριών καταναλωτών, συνδυάζονται πλέον με προωθητικές ενέργειες που μπορούν να προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά έκπτωσης επί της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Ενδεικτικά, οι νέες συνδυαστικές ενέργειες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για οικιακές παροχές, μπορούν να προσφέρουν 30% δωρεάν ρεύμα και 30% δωρεάν φυσικό αέριο για το σπίτι, κάθε μήνα για 2 ολόκληρα χρόνια.

Αντιστοίχως, προσφέρονται πλέον συνδυαστικές ενέργειες που αφορούν αποκλειστικά σε κοινόχρηστες παροχές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου πολυκατοικιών, προσφέροντας σε όσους καταναλωτές συμβληθούν με την NRG, τη δυνατότητα να κερδίσουν 30% δωρεάν ρεύμα και έως 30% δωρεάν φυσικό αέριο κάθε μήνα για 2 χρόνια.

Τέλος, η NRG διαμορφώνει ειδικές συνδυαστικές ενέργειες για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να γίνουν πελάτες της, τόσο για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και φυσικού αερίου, προσφέροντάς έως 25% δωρεάν ρεύμα και έως 20% δωρεάν φυσικό αέριο για την επιχείρησή τους κάθε μήνα για 1 ολόκληρο χρόνο.

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της NRG δήλωσε: «Η NRG εισέρχεται σε μία νέα εποχή όπου μπορεί να προσφέρει τα πλέον ανταγωνιστικά πακέτα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, τόσο στα νοικοκυριά, όσο και στις επιχειρήσεις. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους καταναλωτές για όλες τις ενεργειακές τους ανάγκες. Οι συνδυαστικές ενέργειες ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών αποτελούν την πρώτη από μια σειρά ενεργειών που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία τους με την NRG».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required