Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1184

Folli Follie: Νέες εξελίξεις - Αποχωρεί η Rothschild, έκτακτο ΔΣ

  • ( UPD -25/09/2018 15:26 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Folli Follie με τις νεότερες πληροφορίες να θέλουν την Rothschild να αποχωρεί από χρηματοοικονομικός συμβούλος του ομίλου. 

Η συνεργασία της εταιρείας διήρκεσε μόλις τρεις μήνες και η αποχώρηση της οδηγεί σε άσχημες εξελίξεις καθώς είχε αναλάβει την αναζήτηση διεθνή επενδυτή για την εταιρεία. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα γίνει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο το απόγευμα.

Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της Folli- Follie, αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τις εταιρείες που έχει προσλάβει.

Εαν και επικρατεί επιφυλακτικότητα στην αγορά, πηγές από την εταιρεία επιμένουν ότι το πόρισμα της Alvarez & Μarshall θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η Ernst Young διενεργεί ειδικό έλεγχο στις οικονομικές καταστάσεις (ταμείο, εμπορικές απαιτήσεις, υποχρεώσεις), η Alvarez & Marsall διεξάγει την δικανική εγκληματολογική αξιολόγηση (Forensic Evaluation) στις οικονομικές καταστάσεις των ασιατικών θυγατρικών, ενω μια ομάδα της Deloitte Touche έχει αναλάβει να εκτιμήσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια η εταιρεία κατά την αίτηση υπαγωγής της μητρικής στο άρθρο 106α, επιβεβαιώθηκε πλήρως το newmoney.gr καθώς απο τον περασμένο Μάιο είχε γίνει αναφορά ότι η εταιρεία διαθέτει ταμείο λίγο κάτω απο τα 90 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, δήλωσε ότι έχει χρηματικά διαθέσιμα ποσού 86,383 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις που διατηρεί έναντι τρίτων ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής ή στις αποθήκες ανέρχονται στο ποσό των 78 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις συναλλαγές που έγιναν χθες για τα παράγωγα, η εταιρεία διαθέτει μια αξία περί τα 200 εκατ. ευρώ καθώς οι μετοχές άλλαξαν σε τιμές 3,5 ευρώ, 2 ευρώ και 1,98 ευρώ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required