Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1167

Δημήτρης Σερίφης: Ο μάνατζερ της κορυφαίας εταιρείας ψηφιακού τουρισμού στην Ελλάδα

  • ( UPD -07/12/2018 10:39 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Nelios παράγει προϊόντα και προσφέρει υπηρεσίες για όλο το φάσμα του digital marketing των τουριστικών επιχειρήσεων. Από τον σχεδιασμό website μέχρι τη δημιουργία περιεχομένου για τα social media, οι υπηρεσίες της βελτιώνουν στο έπακρο την εικόνα ενός ξενοδοχείου στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα ενισχύουν εντυπωσιακά τις απευθείας κρατήσεις του

του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Είναι η εταιρεία που από το μηδέν μόνο για το τρέχον έτος δημιούργησε πωλήσεις 50 εκατ. ευρώ και τεράστια υπεραξία για τους πελάτες της. Που τους έβαλε στη νέα, ψηφιακή και γεμάτη προκλήσεις εποχή και τους έκανε απόλυτα κερδοφόρους συνδέοντας τους συνεργάτες της με όλο τον πλανήτη. Ενα σχήμα που εξασφαλίζει ξενοδοχειακές πληρότητες και προχωρά μπροστά. Ο λόγος για τη Nelios, την ηγέτιδα δύναμη στο digital marketing για ξενοδοχεία, με διεθνείς περγαμηνές και επιτυχίες. Με 25 στελέχη και περισσότερες από 300 συνεργασίες στο portfolio της, η Nelios κατέχει ηγετική θέση στην αγορά της με υπηρεσίες βραβευμένες που περιλαμβάνουν από τον σχεδιασμό websites ξενοδοχείων και διενέργειας SEO μέχρι digital campaigns και δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου για τα social media.

Πρόκειται για εργαλεία που επί της ουσίας βελτιστοποιούν στο έπακρο την εικόνα ενός ξενοδοχείου στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα ενισχύουν εντυπωσιακά τις απευθείας κρατήσεις του. Πίσω από την προσπάθεια αυτή βρίσκεται ένας νέος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Σερίφης. Ενας μάνατζερ του 21ου αιώνα, ένας άνθρωπος της εποχής του Internet, των εκπλήξεων και των λύσεων που αυτό φέρνει. Ο ίδιος μας μίλησε για το πώς έφτασε σήμερα η Nelios να είναι ένα ελληνικό διαδικτυακό και τουριστικό success story: «Το 2009 διαπιστώσαμε μαζί με την ομάδα μου μερικά σημαντικά πράγματα. Ο κόσμος ξεκίνησε με μεγαλύτερη ένταση να ψάχνει ξενοδοχεία και υπηρεσίες γύρω από αυτά μέσω του Διαδικτύου αναζητώντας online κρατήσεις χωρίς προμήθεια. Το τηλέφωνο και η κράτηση από αυτό περιορίστηκαν και οι περισσότεροι προσανατολίστηκαν στις νέες συνθήκες. Τότε όμως οι ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες ήταν απροετοίμαστες γι’ αυτή την τάση και έτσι ανακαλύψαμε ένα κενό που έπρεπε να καλυφθεί. Ουσιαστικά είμαστε οι βοηθοί των μονάδων αυτών στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με εξωστρέφεια προς τα έξω και να κάνουν κρατήσεις». 

neliosss.jpg

Συνεχής ανάπτυξη 

Οραμα του κ. Σερίφη και της Nelios δεν είναι άλλο από το να μεγιστοποιήσει στο έπακρο το ψηφιακό αποτύπωμα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή η μέση ετήσια ανάπτυξη της εταιρείας κυμαίνεται στο 25%-30%, ενώ ποσοστό της τάξεως του 97% καταγράφει η ανανέωση των συμβολαίων του πελατολογίου της κάθε χρόνο. Και αυτή η τάση έχει σαφώς να κάνει με τους δείκτες επαγγελματικής ικανοποίησης που υπάρχουν. 

«Ενας ξενοδόχος δεν μπορεί να είναι ειδικός σε όλα. Δεν μπορεί να κατέχει το αντικείμενο της φιλοξενίας, της εστίασης αλλά και τα μυστικά του Internet και του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Εμείς κινηθήκαμε σε μια λογική outsource καλύπτοντας υπαρκτές και μοντέρνες ανάγκες. Πράγματα που δεν υπήρχαν, αλλά έχουν εξελιχθεί σε απολύτως απαραίτητα για κάθε επιχειρηματία. Η Nelios, λοιπόν, προχωρά σε αδιάκοπη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, με ομαδικότητα, προσωποκεντρική προσέγγιση των συνεργατών, υψηλή εταιρική κοινωνική ευθύνη, καθώς και συνεχόμενη μετάδοση της τεχνογνωσίας της ομάδας της εταιρείας. Απόδειξη του τελευταίου αποτελεί η μέχρι σήμερα συμμετοχή μας σε περισσότερες από 200 επαγγελματικές εκδηλώσεις (συνέδρια, σεμινάρια, εκθέσεις, workshops κ.λπ.) σε περισσότερες από 40 πόλεις με ομιλίες και παρουσιάσεις σε περισσότερα από 20.000 άτομα του χώρου». Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αναγκαστικά μια εταιρεία όπως η Nelios πρέπει να παρακολουθεί τι συμβαίνει όχι μόνο στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και σε αυτόν της πληροφορικής και της καινοτομίας. Και αυτό διότι οι εξελίξεις είναι συνεχόμενες και δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. «Αν δεν ενημερωνόμαστε συνεχώς, σύντομα θα μείνουμε πολύ πίσω. Επομένως, όλη η ομάδα μας βρίσκεται κυριολεκτικά online με τις εξελίξεις», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλός της. 

Παροχές για όλα τα μεγέθη 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι υπηρεσίες της Nelios αφορούν κάθε είδους ξενοδοχειακή μονάδα, είτε αυτή είναι μεγάλη, είτε μεσαία, είτε μικρή. «Δουλεύουμε με όλους κι έτσι οφείλουμε να κάνουμε. Ο ελληνικός τουρισμός εξελίσσεται ραγδαία, ενώ έχω την εντύπωση ότι στο digital περιβάλλον οι Ελληνες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο», αναφέρει ο κ. Σερίφης. 

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει σημασία αν πρόκειται για low budget καταλύματα ή για μεγάλου όγκου φιλοξενίας υποδομές. «Είμαστε partner σε όλους. Και ξέρετε γιατί; Επειδή το online booking γνωρίζει απίστευτη δυναμική και πρόοδο. Τα πάντα πλέον πηγαίνουν με ένταση προς τις νέες τεχνολογίες. Ο Ελληνας πελάτης μας, λοιπόν, κατανοεί τις καινούριες τάσεις και είναι απολύτως φυσιολογικό να μας ζητά συνεργασία για να τον βοηθήσουμε να αυξήσει την πελατεία του».

 

  • copyright: Yes
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required