Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Nέα παράταση για την αξιοποίηση του Αmbassadeur στην Ομόνοια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

Μία ακόμη παράταση πήρε ο διαγωνισμός για τη μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου Ambassadeur στην Ομόνοια σε 4άστερη μονάδα, που πραγματοποιεί το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.), ως ιδιοκτήτης του ακινήτου.

H καταληκτική ημερομηνία των προσφορών πάει τελικά με το νέο έτος, στις 31 Ιανουαρίου «προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή των απαιτουμένων δικαιολογητικών συμμετοχής», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από το Ταμείο, ενώ οι προσφορές επρόκειτο να κατατεθούν σήμερα Πέμπτη 13/12.

Το ενδιαφέρον, κατά τις πληροφορίες, από υποψηφίους- εγχώρια και ξένα κεφάλαια- είναι υπαρκτό, ωστόσο το «αγκάθι» σχετίζεται με τις απαιτούμενες επενδύσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει το επενδυτικό σχήμα και αντιστοιχούν κατ’ ελάχιστο σε ένα κονδύλι της τάξεως των 7,5 εκατ. ευρώ για το κτίριο επί της οδού Σωκράτους 65- 67 στην Αθήνα. Με δεδομένο ότι το ακίνητο κτίστηκε μεν για ξενοδοχείο, στη συνέχεια ωστόσο στέγασε το Εφετείο και παραμένει κενό εδώ και πολλά χρόνια, χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις, που μπορεί να ξεπεράσουν τα 7,5 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο προβληματίζει τους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, έστω κι αν το ακίνητο βρίσκεται σε μία «δύσκολη» περιοχή, από την πλευρά του, το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. θεωρεί ως πλεονέκτημα το γεγονός ότι το ακίνητο βρίσκεται στην «καρδιά» της Αθήνας, μόλις 50 μέτρα από την πλατεία Ομονοίας και τον σταθμό και πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Θέατρο.

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 10.247 τ.μ. και μέχρι το έτος 1980, λειτουργούσε το ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας «AMBASSADEUR» δυναμικότητας 200 δωματίων.

Όπως περιγράφεται στην προκήρυξη, το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το έτος 1961 και λειτούργησε έτσι για περίπου 20 έτη. Στη συνέχεια στο κτίριο λειτούργησε το Εφετείο Αθηνών μέχρι το έτος 2000, και έκτοτε είναι κενό.

Η διάρκεια της σύμβασης εκμίσθωσης είναι 30ετής με δικαίωμα παράτασης κατά 10 χρόνια μετά από σχετική συμφωνία των δύο πλευρών, ενώ το οικονομικό αντάλλαγμα, το οποίο θα καταβάλλει ο μισθωτής στο ΕΤΕΑΕΠ θα περιλαμβάνει μηνιαίο μίσθωμα (δεν δύναται να είναι μικρότερο του ποσού των 25.000 ευρώ) και ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required