Γενικός Δείκτης:717.90.34%
EUR/USD: 1.1378

Ξανά στο προσκήνιο το Athens Alive του €1,7 δισ. για την επέκταση του ΟΑΚΑ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

«Η Poseidon και η Redstone ενώνουν δυνάμεις για το Athens Alive, ένα έργο ανάπλασης συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ για το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών. Οι δύο πλευρές θα υποστηρίξουν από κοινού τη μείωση των εκπομπών για την προστασία του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της κατασκευής και στη συνέχεια προς όφελος των χρηστών αλλά και των 7 εκατομμυρίων προβλεπόμενων επισκεπτών».

Η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα και οι εν συνεχεία ανακοινώσεις της «πράσινης» συνεργασίας μεταξύ της Redstone και της Poseidon για τον όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο του έργου, φέρνουν εκ νέου στο προσκήνιο το άκρως φιλόδοξο project για το Athens Alive ένα έργο με στόχο τη μεταμόρφωση της περιοχής του ΟΑΚΑ, με άμεση εμπλοκή και οφέλη για τον Παναθηναϊκό, για το οποίο μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενες πλευρές «οι επαφές συνεχίζονται και μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις από τις αρχές του νέου έτους».

Χθές, η Redstone, που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας τις διαδικασίες για το μεγάλο project, το οποίο πάντως έχει μακρύ δρόμο μπροστά ώστε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Poseidon: «Η Redstone και το Athens Alive θα ενσωματώσουν την πλατφόρμα της Poseidon για τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον σε όλες τις φάσεις του μεγάλου έργου ύψους 1,7 δισ. ευρώ, για την ανάπλαση και επέκταση του ΟΑΚΑ, που ανασχεδιάστηκε από τον Σ. Καλατράβα για το 2004. Δεδομένου ότι πρόκειται για μία προσπάθεια αστικής αναγέννησης, το Athens Alive θα δημιουργήσει ένα νέο κόμβο ψυχαγωγίας και άθλησης στον βόρειο άξονα της πρωτεύουσας, προτάσσοντας τις αρχές της αειφορίας στην καρδιά του έργου που θα περιλαμβάνει «πράσινους» γραφειακούς χώρους, ξενοδοχεία, νέες αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και ένα κέντρο καινοτομίας για την προώθηση των ελληνικών start up. To έργο θα είναι περιβαλλοντικά φιλικό προς τους χρήστες- μισθωτές, όσο και τα εκατομμύρια των επισκεπτών, που υπολογίζονται σε έναν αριθμό της τάξεως των 7 εκατομμυρίων ετησίως».

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι επενδυτές (η κοινοπραξία Athens Alive αποτελείται από τους Redstone, News Agency, Bluerock, AECOM, Colliers), η ανάπτυξη θα υποστηρίξει 15.000 θέσεις εργασίας αποφέροντας επιπλέον 18 δισ. ευρώ, ως όφελος για την ελληνική οικονομία σε βάθος 20ετίας.

Σύμφωνα με τον Μark Alexander, εκπρόσωπο της Redstone «Το Athens Alive θα έχει στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα και θεωρούμε ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Οι πόλεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν οι πόλεις, δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

To Poseidon Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί καινοτόμες λύσεις για το έλεγχο της κλιματικής αλλαγής, με εφαρμογές σε μεγάλα έργα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required