Γενικός Δείκτης:772.66-0.48%
EUR/USD: 1.1156

Πώς θα είναι το Airbnb σπίτι του μέλλοντος;

 • ( UPD -18/02/2019 12:59 )
 • Print
Προσθήκη σχολίου

Πώς θα είναι το Airbnb σπίτι του μέλλοντος;

της Όλγας Μπαλαφούτη

Ξεκλειδώνοντας το δωμάτιο με το κινητό ανοίγει η πόρτα σε έναν νέο κόσμο τεχνολογίας, αφού ο έλεγχος όλου του σπιτιού μπορεί να γίνει από το έξυπνο τηλέφωνο, τον υπολογιστή ή ακόμα και από την τηλεόραση.

Οι «επαυξημένες» λειτουργίες των συσκευών δίνουν τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να ελέγξεις τα φώτα, να επιλέξεις μουσική από τις αγαπημένες σου λίστες, να ανοίξεις τις κουρτίνες και φυσικά να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του χώρου, χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστό χειριστήριο για το κάθε ένα.

kotsob.PNG

Η νέα τάση που εξαπλώνεται και κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, με εκατομμύρια επισκεπτών να επιλέγουν τη διαμονή τους σε καταλύματα μέσω γνωστών πλατφορμών όπως η Airbnb, κρατά σταθερά στο προσκήνιο την νέα αγορά της Οικονομίας Διαμοιρασμού και της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης. Αυτή η αγορά βρέθηκε στο επίκεντρο του πρώτου BnB Guest Conference την 24η Ιανουαρίου στο Wyndham Grand Hotel, στο οποίο πήραν μέρος ιδιοκτήτες και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων συνεργαζόμενοι με όλες τις πλατφόρμες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, Small City Hotels και City Boutique Hotels.

Στο κεντρικό πάνελ του συνεδρίου αντάλλαξαν απόψεις θεσμικοί παράγοντες του Τουρισμού και της εμπορικής αγοράς, στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων και εξειδικευμένοι Φορολογικοί και νομικοί Σύμβουλοι, συζητώντας μεταξύ άλλων για το νομικό πλαίσιο των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων, το φορολογικό πλαίσιο βραχυχρόνιων μισθώσεων. Παράλληλα, παρουσιάσθηκαν επιστημονικές μελέτες, αλλά και πλάνα ανάπτυξης και νέες προοπτικές.

Το επόμενο βήμα μέσα από καινοτόμα προϊόντα

Όσο αυξάνει η ζήτηση τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για ιδέες που θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων να «ανεβούν επίπεδο» και να αναγνωριστούν ως Airbnb Plus, με καινοτόμες αλλά και value-for-money λύσεις.

Μέσα στον κατάλογο της Κωτσόβολος βρίσκει κανείς επαναστατικά προϊόντα, με ειδική σήμανση «Airbnb+» όπως την κλειδαριά Danalock V3. Δίνει ελεγχόμενη πρόσβαση από το κινητό στον επισκέπτη, για τις μέρες και ώρες που έχει επιλέξει να μείνει σε κάποιο κατάλυμα. Μέσω αυτού, μπορεί για παράδειγμα να ανοίξει την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας από το κινητό, με το σύστημα διαχείρισης συσκευών Danalock, αλλά αντίστοιχα και o ιδιοκτήτης του καταλύματος μπορεί να κλείσει συσκευές, όπως το κλιματιστικό ή το θερμοσίφωνο απομακρυσμένα, μετά το πέρας της κράτησης των επισκεπτών.

sosphoto2.JPG

Στον ειδικό κατάλογο 132 σελίδων, που μπορεί να βρει κανείς και στα 95 καταστήματα Κωτσόβολος ή στο kotsovolos.gr υπάρχουν συγκεντρωμένα τα προϊόντα «Airbnb+» που σας προτείνει ο Κωτσόβολος για:

 • Κουζίνα, με εντοιχιζόμενες λευκές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας
 • Σαλόνι, με smart ΤVs που θα ανεβάσουν το επίπεδο ψυχαγωγίας των επισκεπτών σας
 • Μπάνιο, με ανέσεις όπως πιστολάκια μαλλιών, που αποτελούν σημαντικό στοιχείο της αξιολόγησης των επισκεπτών για το κατάλυμά σας
 • Υπνoδωμάτιο, με συσκευές όπως χρηματοκιβώτια που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες σας να νιώσουν ασφάλεια για τα πολύτιμα αντικείμενά τους ή συσκευές «Baby Monitors» που θα κάνουν το κατάλυμά σας κατάλληλο και για οικογένειες
 • Business Corner, με πολυμηχανήματα για να μπορείτε να κατατάξετε το κατάλυμά σας ως ιδανικό για τη φιλοξενία όσων βρίσκονται σε επαγγελματικά ταξίδια
 • Χώρους Ψυχαγωγίας, με είδη barbeque για να γίνετε προορισμός των πιο premium επισκεπτών


Ο Κωτσόβολος αναλαμβάνει την εγκατάσταση των λευκών συσκευών, όπως πλυντήρια, κουζίνες, εστίες, εγκατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών, επιτοίχια τοποθέτηση των τηλεοράσεων και την παράδοση και εγκατάσταση των ηλιακών θερμοσιφώνων.

Ακόμα, φροντίζει για την έξυπνη χρηματοδότηση με το Πλάνο δόσεων Κωτσόβολος με αγορές από 10€/μήνα για να μη δεσμεύετε η ρευστότητα του Airbnb και αναλαμβάνει τις επισκευές των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών φθορών με το MEGA Συμβόλαιο Σπιτιού Κωτσόβολος με μόλις 89€.

 • copyright: No
 • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
 • sponsored: No
 • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required