Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Φέσσας: Στο «τραπέζι» η αύξηση κεφαλαίου για νέες επενδύσεις από την Βriq Properties

  • ( UPD -20/03/2019 08:14 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

Νέες επενδύσεις με σημείο αιχμής κυρίως τα γραφεία, τα τουριστικά ακίνητα, αλλά και τους αποθηκευτικούς χώρους θέλει η Briq Properties ΑΕΕΑΠ, με τον Θεόδωρο Φέσσα να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικά για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα χρηματοδοτήσει- πέραν των κεφαλαίων μέσα από τις πιστωτικές γραμμές της εταιρείας- τα νέα πλάνα.

«Η εταιρεία, ως ΑΕΕΑΠ, είναι μικρή, με ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία δραστηριότητα εντάσεως κεφαλαίου, οπότε αργά ή γρήγορα θα πρέπει να απευθυνθούμε στους μετόχους ώστε να αυξήσουμε τα κεφάλαιά μας. Είναι λοιπόν πράγματι στις σκέψεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και κάτι άμεσο, δεδομένου ότι θεωρούμε ότι θα πρέπει να έχουμε μπροστά μας κάποιες ώριμες επενδύσεις προκειμένου να προχωρήσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΕΕΑΠ.

Σημειωτέον ότι η συνολική γραμμή πίστωσης που μπορεί να λάβει η εταιρεία είναι έως 30 εκατ. ευρώ, από την οποία έχουν αντληθεί, μέσω ομολογιακού, κεφάλαια περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Φέσσας ανέφερε επιπλέον ότι αυτή την στιγμή, έστω κι αν υπάρχει ανοδική τάση, η αγορά ακινήτων είναι στα χαμηλά «κι επί του παρόντος επωφελούμαστε από την αύξηση των τιμών των ενοικίων και λιγότερο από την άνοδο των αξιών των ίδιων των ακινήτων κάτι το οποίο πρόκειται να συμβεί στο μέλλον».

Στην πορεία της εταιρείας αναφέρθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος κ. Αννα Αποστολίδου, επισημαίνοντας ότι σε διάστημα ενάμιση έτους, από τα μέσα του 2017 έως το τέλος του 2018, η εταιρεία αύξησε το χαρτοφυλάκιό της κατά 67%. «Κατά τη διάρκεια του 2018, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων αυξήθηκε στα 14 από τα 9 ακίνητα, ενώ η συνολική του αξία έχει φθάσει τα 39,8 εκατ. ευρώ, από 26,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017». Τα ετησιοποιημένα έσοδα είναι 2,5 εκατ. ευρώ και η μικτή απόδοση αντιστοιχεί σε 7,3%, ενώ ο δείκτης πληρότητας αντιστοιχεί σε ποσοστό πάνω από 97%, αφού μόλις δύο ακίνητα είναι αυτή την στιγμή κενά και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μισθωθούν.

Ειδικά όσον αφορά τις νέες επενδύσεις, πέραν των γραφείων και των αποθηκευτικών χώρων, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα τουριστικά ακίνητα, όπου η ΑΕΕΑΠ, απέκτησε πέρυσι έναντι 3,5 εκατ. ευρώ τo Mr & Mrs White Paros, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων στον παραδοσιακό οικισμό της Νάουσας Πάρου μισθωμένο στην HotelBrain Capital ΑΕ, θυγατρική της HotelBrain.

«Κοιτάμε και άλλου τέτοιου είδους ξενοδοχεία, ωστόσο πρόκειται για επενδύσεις που χρειάζονται προσοχή, η επιτυχία των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον διαχειριστή του. Η καλή διαχείριση παίζει μεγάλο ρόλο, γι' αυτό κι εξετάζουμε πρώτα από όλα ποιος είναι ο διαχειριστής», ανέφερε ο κ. Φέσσας με την κ. Αποστολίδου να προσθέτει ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι κυρίως μονάδες σε νησιά και λιγότερο σε ξενοδοχεία πόλης, έναν τομέα που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη άνοδο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required