Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1146

Με ορίζοντα τη θερινή σεζόν του '20 οι επενδύσεις των ΤΕΜΕΣ - Grivalia στη Βούλα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

Στην ανάπτυξη της Αττικής Ριβιέρας «επενδύουν» οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ και Grivalia, οι δύο ανάδοχοι για την αξιοποίηση και μακροχρόνια εκμετάλλευση των δύο εκτάσεων στην περιοχή της Βούλας που παραμένουν εγκαταλειμμένες τα τελευταία... πολλά χρόνια.

Ο λόγος για την Ακτή Α' Βούλας (camping) και Ακτή Β Βούλας, για τις οποίες οι διαγωνισμοί παραχώρησης πραγματοποιήθηκαν χθές στο πλαίσιο των διαδικασιών που «έτρεξε» ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ενώ τρίτος ανάδοχος για τον θερινό κινηματογράφο αναδείχθηκε η Tanweer Alliances, εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στην αγορά, η οποία δραστηριοποιείται από το 2012 σε Ελλάδα και Κύπρο, στους τομείς της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής διανομής, ενώ πλέον διαχειρίζεται περί τις 20 κινηματογραφικές αίθουσες στη χώρα μας.

Για την Ακτή Β' Βούλας η υπομίσθωση των τριών τμημάτων της έκτασης (Ζώνες 1, 2 και 3) κατακυρώθηκε στην Athens Beach Club A.E, 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino και ιδιοκτήτριας μαζί με τον όμιλο Olayan του Hilton Αθηνών. Για την Ακτή Α' Βούλας, γνωστή και ως camping Βούλας, ανάδοχος είναι η ΒΔ Επενδυτική Εταιρεία, η οποία συνδέεται με την εταιρεία Ναυσικά (με βασικό μέτοχο τoν όμιλο της Grivalia και 20% συμμετοχή του ομίλου Παπαθεοχάρη), που με τη σειρά της προωθεί τη μεγάλη επένδυση για την αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας ως 5άστερο τουριστικό συγκρότημα.

Εφόσον οι σχετικές συμβάσεις υπογραφούν μέσα στο Μάϊο- οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι περί τα μέσα του επόμενου μήνα- το επόμενο βήμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαδικασία των αδειοδοτήσεων. Από πλευράς του δήμου, εκτιμάται ότι οι σχετικές εγκρίσεις δεν προβλέπεται να καθυστερήσουν «δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνονται στις εργασίες βαριά τεχνικά έργα παρά μόνο ανάπλαση και ανακατασκευή υφιστάμενων εγκαταστάσεων». Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί υπολογίζεται ότι έως την επόμενη θερινή σεζόν οι νέες εγκαταστάσεις και το camping 5 αστέρων -glamping θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και να παραδοθούν στο κοινό.

Με βάση τους υπολογισμούς του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι συνολικές επενδύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15 εκατ. ευρώ, ήτοι 7 εκατ. ευρώ για την Ακτή Β' Βούλας και 8 εκατ. ευρώ για το camping, ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 130 θα είναι μόνιμες. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται «ο δήμος, θα εισπράττει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ ετησίως σε μισθώματα και ποσοστά επί των εσόδων ενώ το συνολικό κόστος δημιουργίας των εγκαταστάσεων θα βαρύνει αποκλειστικά τους αναδόχους. Η σύμβαση προβλέπει δωρεάν είσοδο όλων των δημοτών στις λουτρικές εγκαταστάσεις και η παραχώρηση χρόνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο δήμο».

Σημειωτέον ότι οι εκτάσεις που δημοπρατήθηκαν χθές παραμένουν εγκαταλελειμμένες από τη δεκαετία του '90, όπως και οι εγκαταστάσεις που στεγάζονται εντός.

Οσον αφορά τα προβλεπόμενα έργα:

Για την Ακτή Β' Βούλας (με ανάδοχο την «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων»), ο αρχικός προϋπολογισμός κινείται κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Στην Α’ Ζώνη διατηρούνται τα υφιστάμενα κτήρια και χρησιμοποιούνται για εγκαταστάσεις αναψυχής για την υποστήριξη των λουτρικών εγκαταστάσεων, δημιουργούνται δύο χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets), διατηρούνται τα υφιστάμενα κτίρια εισόδου-υποδοχής- διοίκησης και αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία.

masterplan_B_Voulas.jpg

Για τη Β' Ζώνη διατηρούνται για χρήση αναψυκτηρίων τα δύο υφιστάμενα κτίρια, δημιουργούνται τρεις χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets) πλησίον της πρώτης ζώνης, δημιουργείται επίσης χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και κολυμβητική δεξαμενή για κολύμβηση και υδατοσφαίριση (πισίνα) η οποία θα παραχωρείται στο αποκλειστικά στο δήμο κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο και κατά τους θερινούς κατόπιν συνεννόησης. Και στην ζώνη αυτή αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία. Στην Γ’ Ζώνη δημιουργείται εστιατόριο άνευ μουσικής και εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων και αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία.

masterplan_camping.jpg

Οσον αφορά την έκταση Α΄Ακτή Βούλας (κάμπινγκ) με ανάδοχος τη «ΒΔ Επενδυτική Εταιρεία», τα προβλεπόμενα έργα είναι της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ. Στην 1η ζώνη δημιουργείται χώρος camping 5 αστέρων που συνδυάζει τις πολυτελείς ανέσεις με τη ζωή κοντά στη φύση, δημιουργούνται χώροι αναψυχής προς εξυπηρέτηση των λουομένων, δημιουργούνται οχτώ γήπεδα τένις. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας χώρων στάθμευσης για τη εξυπηρέτηση της εγκατάστασης, προβλέπεται η δημιουργία παιδότοπου και διατηρείται το υφιστάμενο κτίριο υποδοχής – διοίκησης. Στη 2η Ζώνη της έκτασης με ανάδοχο την «Tanweer Alliances S.A.» δημιουργείται υπερσύγχρονος θερινός κινηματογράφος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required