Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1202

Στην εκκίνηση και το πρώην «Κάνιγγος 21» στην Ομόνοια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

Στην εκκίνηση βρίσκεται μία ακόμη σημαντική ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο της Αθήνας, αυτή τη φορά στην περιοχή της Ομόνοιας.

Πρόκειται για το πρώην «Κάνιγγος 21», το ξενοδοχείο στη συμβολή των οδών Κάνιγγος και Χαλκοκονδύλη, για το οποίο οι εργασίες ξεκινούν τώρα με στόχο τη λειτουργία του σε ένα χρόνο από σήμερα, την άνοιξη του 2020. Τη μακροχρόνια μίσθωση της μονάδας, που παραμένει κλειστή τα τελευταία χρόνια- έχει αναλάβει η εταιρεία Zeus International του Χάρη Σιγανού, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το ξένο brand που θα βάλει την υπογραφή του στο νέο ξενοδοχείο. Από την πλευρά της, η Zeus διατηρεί, ως γνωστόν, τη στενή συνεργασία με τον όμιλο της Wyndham (το περασμένο Σαββατοκύριακο μάλιστα έγιναν και τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας στην Κρήτη για το νέο Mirabello Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στον Άγιο Νικόλαο), αποτελώντας το βασικό στρατηγικό εταίρο της Wyndham Hotel Group στα Βαλκάνια, ωστόσο στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει συνεργασίες και με άλλα διεθνή ονόματα.

Το πρώην «Κάνιγγος 21» βρίσκεται πολύ κοντά στην Ομόνοια, ανήκει στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και για την ανακατασκευή του υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν κεφάλαια τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι παραμένει κλειστό από το 2010, οπότε και είχε βάλει λουκέτο λόγω της κρίσης τότε στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά.

Το νέο ξενοδοχείο της Αθήνας αποτελεί το επόμενο «στοίχημα» της Zeus, μετά το μεγάλο βήμα για την απόκτηση του πρώην Mirabello από την οικογένεια Μαμιδάκη στην Κρήτη, που έκανε τα επίσημα εγκαίνια το περασμένο Σάββατο στην Κρήτη. «Είναι ο μεγαλύτερος σταθμός για τη Ζeus και το μεγαλύτερο ιδιόκτητο ξενοδοχείο της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Zeus International κ. Χάρης Σιγανός. Φέτος ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των επενδύσεων στο ξενοδοχείο που φέρει τη «ναυαρχίδα» των brandς του ομίλου της Wyndham Hotels & Resorts, ενώ στόχος είναι η μονάδα να αποτελέσει έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στη Μεσόγειο τόσο για διακοπές όσο και για συνέδρια. Ηδη, έχει υλοποιηθεί μία εκτενής επένδυση στη δημιουργία 12 συνεδριακών αιθουσών, ενώ το πλάνο περιλαμβάνει συνεχόμενες ανακαινίσεις σε όλους τους χώρους και τα δωμάτια του ξενοδοχείου που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020. Στην επίσημη «πρώτη» του ξενοδοχείου το περασμένο Σαββατοκύριακο έδωσε το «παρών» και ο κ. Δημήτρης Μανίκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΜΕΑ της Wyndham Hotels & Resorts, ο οποίος αναφέρθηκε στην ταχεία ανάπτυξη του ομίλου στη χώρα μας ο οποίος άνοιξε πριν από δυόμιση χρόνια περίπου το πρώτο της ξενοδοχείο στην Ελλάδα, έχοντας πλέον αναπτύξει μαζί με την Zeus ένα εκτεταμένο  δίκτυο ξενοδοχείων σε όλη την χώρα, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ξενοδοχείου στα ελληνικά νησιά, όπως είναι η νέα μονάδα της Κρήτης.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required