Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1206

Ανατροπή από την Upfield: Στο εξωτερικό στέλνει την παραγωγή του ΒΙΤΑΜ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Στέλιου Μορφίδη

Στο εξωτερικό μεταφέρει την παραγωγή του ΒΙΤΑΜ soft η νέα ιδιοκτήτρια του σήματος Upfield, παρά την αρχική συμφωνία με την Unilever οι μονάδες παραγωγής από του Ρέντη να μεταφερθούν στο εργοστάσιο της Ελαϊδος στο Ν. Φάληρο. Σημειώνεται ότι η Upfield, που ελέγχεται από το fund KKR έχει εξαγοράσει το σύνολο της δραστηριότητας μαργαρινών απ' την Unilever και στην Ελλάδα ουσιαστικά έχει λάβει υπό τον έλεγχο της το εργοστάσιο της Ελαϊς.

Πληροφορίες του newmoney.gr αναφέρουν ότι στο τέλος αυτού του μήνα η Unilever θα σταματήσει την παραγωγή φασόν του ΒΙΤΑΜ και άλλων μαργαρινών που κάλυπταν αγορές του εξωτερικού για λογαριασμό της Upfield, που προβλέπονταν απ' την αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και εως ότου η τελευταία κατάφερνε να μεταφέρει τις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Ελαϊδος. Για το τελευταίο μάλιστα υπήρχε και η πρόβλεψη μερικής χρηματοδότησης της μεταφοράς και εκ μέρους της Unilever. Ωστόσο, όπως φαίνεται, υπήρξε αλλαγή σχεδιασμού από την Upfield και πλέον στο τέλος του μήνα οι μηχανές θα αποθηκευθούν και σε δεύτερη φάση θα σταλούν στο εξωτερικό, όπως καταγγέλει η Ομοσπονδία Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.).

Οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί πως στο εργοστάσιο της Πειραιώς θα μεταφερθεί μόνο μια γραμμή παραγωγής που αφορά το «τουβλάκι» ΒΙΤΑΜ (BITAM wrapper)

Σημειώνεται ότι η συνολική παραγωγή της μαργαρίνης BITAM στην Ελλάδα υπολογίζεται στους 12.000 τόνους ετησίως με το κομμάτι του Soft να αναλογεί σε περίπου 9.000 τόνους. Μία ποσότητα που από τον Ιούνιο και μετά πλέον θα εισάγεται στη χώρα.

Οι εργαζόμενοι σε Unilever και Upfield

Το γεγονός της μετακίνησης μόνο μίας γραμμής παραγωγής εγείρει και ζήτημα με τις θέσεις εργασίας μιας και τελικώς θα μεταφερθούν, σύμφωνα με την Upfield, ως και 10 εργαζόμενοι απ' την Unilever στην Upfield. Οι υπόλοιποι επιχειρείται απ' την Unilever να «απορροφηθούν» στις νέες δραστηριότητες απορρυπαντικών που θα ξεκινήσουν στο εργοστάσιο στου Ρέντη ενώ την ίδια ώρα «τρέχει» πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required