Γενικός Δείκτης:841.6-0.28%
EUR/USD: 1.1302

Γιατί οι πίτσες έχουν το μικρό πλαστικό τραπεζάκι στο κέντρο του κουτιού

  • ( UPD -10/12/2016 22:44 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που μπορεί να πάρει κάποιος λάτρης της πίτσας είναι το άρωμα και η άψογη όψη της όταν ανοίγει το κουτί πριν την κατανάλωση.

Όμως λίγοι ξέρουν ότι γι αυτή την πρώτη... γνωριμία με την αγαπημένη τους πίτσα πρέπει να ευχαριστούν την Carmela Vitale, την γυναίκα που κρύβεται πίσω από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του μικρού πλαστικού τρίποδου "τραπεζιού" που έχει κάθε κουτί πίτσας εντός.

pizza_3.JPG

Το μικρό αυτό πλαστικό τραπεζάκι γνωστό και ως "pizza saver" ή "box tent" ή "pizza tripod" έχει σώσει πολλές επιτυχημένες βραδιές πίτσα από καταστάσεις σαν... αυτές, γράφει το Business Insider.

Το μικρό αυτό πλαστικό τρίποδο πατενταρίστηκε το 1983 από την Carmela Vitale, από το Dix Hills της Νέας Υόρκης, η οποία έχει γίνει γνωστή από τότε γι αυτό το δώρο στην ανθρωπότητα.

pizza_4.JPG

Το μικρό πλαστικό τρίποδο που στηρίζει το χαρτόνι της συσκευασίας από το να κολλήσει με την πίτσα, αποτέλεσμα και των υδρατμών που το μαλακώνουν "επικίνδυνα".

pizza_1.png

Το κόστος του μικρού αυτού πλαστικού σωτήρα της πίτσας είναι μόλις ένα σεντ το ένα. Μόνο στις ΗΠΑ πωλούνται 3 δισ. πίτσες κάθε χρόνο, έτσι μιλάμε για μία πατέντα που αποφέρει κέρδος εκατ. το χρόνο.

pizza_2.JPG

Δυστυχώς για την Vitale τα δικαιώματα επί της πατέντας της έχουν λήξει οπότε δεν εισπράττει πια κέρδος γι αυτή, όμως η ίδια αποτελεί τον άγγελο των απανταχού "εραστών της πίτσας".

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required