Γενικός Δείκτης:687.020.88%
EUR/USD: 1.18

Στους 23 οι νεκροί, στους 300 οι αγνοούμενοι στην Καλιφόρνια

  • ( UPD -12/10/2017 18:59 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε κλοιό πύρινης κόλασης ζουν για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας, οι οποίοι αντικρίζουν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες, ενώ ο τραγικός απολογισμός των νεκρών ανέβηκε στους 23, την ίδια στιγμή που οι αναφορές για αγνοούμενους ξεπερνούν τις 600.

Χιλιάδες πυροσβέστες και εκατοντάδες οχήματα, εναέρια και επίγεια, επιχειρούν στα δεκάδες πύρινα μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί, ενώ οι άνεμοι πνέουν με μεγάλες ταχύτητες, καθιστώντας την κατάσβεση των πυρκαγιών σχεδόν αδύνατη. Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, πάνω από 43.000 στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες, μεγάλο μέρος των οποίων αφορούν κατοικημένες περιοχές στις επαρχίες Νάπα και Σολάνο. Άλλα 35.000 στρέμματα έχουν καεί στη Σάντα Ρόζα, όπου εκκενώθηκε η πόλη Καλιστόγκα. Σε δύο ακόμη μέτωπα, έχουν καεί 9.500 και 8.400 στρέμματα αντίστοιχα.

Όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες, οι ισχυροί ξηροί άνεμοι που πνέουν σε ολόκληρη την περιοχή, αναζωπυρώνουν τα μέτωπα και προσθέτουν νέες εστίες, οι οποίες ενώνονται με τις υπάρχουσες, προκαλώντας μία κατάσταση που είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί.

Την Τετάρτη το βράδυ εκκενώθηκαν οικισμοί γύρω στην επαρχία Σονόμα, καθώς το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από τις κατοικημένες περιοχές, προσθέτοντας αρκετά ακόμα σπίτια στον απολογισμό των χιλιάδων που έχουν ήδη κατακαεί τα τελευταία 24ωρα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών είναι 23, ωστόσο οι αναφορές για αγνοούμενους ξεπερνούν τις 600, εκ των οποίων, όπως αναφέρουν οι αμερικανικές αρχές, έχουν διασωθεί 315 άτομα. Τραγικός είναι και ο συνολικός απολογισμός των εδαφών που έχουν παραδοθεί στην πύρινη κόλαση, καθώς αγγίζουν τα 160.000 στρέμματα, ενώ τα κτίρια που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ξεπερνούν τα 3.500.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required