Γενικός Δείκτης:769.68-0.53%
EUR/USD: 1.16

Γιατί είναι επικίνδυνο να κοιμόμαστε στην απογείωση (και δεν έχει να κάνει με λόγους ασφαλείας)

  • ( UPD -14/11/2017 19:20 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε μόλις φτάσετε στο αεροπλάνο, πριν την απογείωση προκειμένου να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε.

Μάλλον όμως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε καθώς υπάρχει ένας αρκετά σοβαρός λόγος για να το αποφύγετε και δεν έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας, αλλά με λόγους υγείας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MedlinePlus, ο ύπνος κατά την απογείωση ή την προσγείωση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα αυτιά των επιβατών.

Αυτό συμβαίνει επειδή η πίεση του αέρα αλλάζει και αυτό γίνεται όταν το αεροπλάνο αλλάζει ύψος με μεγάλη ταχύτητα.

Όταν κοιμάστε, μπορεί να εμποδίσετε την ικανότητα του σώματός σας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της πίεσης και να βλάψετε τα τύμπανα των αυτιών σας.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια ξαφνική αλλαγή ύψους, δημιουργεί την αίσθηση πως τα αυτιά τους είναι έτοιμα να σκάσουν. Συνήθως, για να εξισορροπηθεί η πίεση οι επιβάτες δέχονται συμβουλές να καταπιούν, να πιουν λίγο νερό ή να μασήσουν μια τσίχλα.

Αν κοιμούνται, δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν αυτό και να προλάβουν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις που ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να είναι σοβαρές.

Ο λόγος για ζαλάδες, βλάβη στο τύμπανο, ρινορραγίες και σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, σοβαρή απώλεια ακοής.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required