Γενικός Δείκτης:754.36-1.6%
EUR/USD: 1.17

Thomas Cook: Αύξηση εσόδων και κερδών το 2017

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Thomas Cook ανακοίνωσε αύξηση εσόδων και κερδών από τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες για το 2017. Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν σε 9 δισ. στερλίνες και τα υφιστάμενα κέρδη σε 330 εκατ. στερλίνες, σημειώνοντας αύξηση 9% και 8% αντίστοιχα, σε συγκρίσιμη βάση από πέρυσι.

Στην αγορά της Βρετανίας ωστόσο, μετά από τέσσερα χρόνια αύξησης κερδών, τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν λόγω του έντονου ανταγωνισμού, κυρίως σε ό,τι αφορά τις διακοπές στην Ισπανία. Υπό τυπικές συνθήκες, τα καλοκαίρια περί το 30% των Βρετανών επισκεπτών της Thomas Cook ταξιδεύουν στην Ισπανία, αλλά το 2017 το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 42%.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της ETX Capital, Neil Wilson,  αναφέρει: «τα πιο ακριβά ξενοδοχεία, η αδύναμη στερλίνα και η υπερπληρότητα στις πτήσεις κοντινών αποστάσεων έχουν κάνει την Ισπανία πιο δύσκολο προορισμό σε ό,τι αφορά την αποκόμιση κέρδους».

Πάντως, η Thomas Cook ανακοίνωσε αυξημένη ζήτηση για προορισμούς όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, μετά από μια κάμψη λόγω των φόβων για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Επίσης, τον Φεβρουάριο, η Thomas Cook θα είναι ο πρώτος tour operator της Βρετανίας που θα επιστρέψει στην Τυνησία μετά την άρση της απαγόρευσης για οργανωμένα ταξίδια στη χώρα της Β. Αφρικής από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required