Γενικός Δείκτης:754.36-1.6%
EUR/USD: 1.17

Η Ford ποντάρει στην κυριαρχία της Κίνας στα ηλεκτρικά οχήματα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor πιστεύει ότι η Κίνα αναμένεται να γίνει η Νο1 αγορά στην ανάπτυξη και στην πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Όπως ανέφερε στο CNBC, o εκτελεστικός πρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού, Bill Ford, «πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον στα ηλεκτρικά οχήματα και ποντάρουμε πολλά σε αυτή την αγορά», ενώ, όπως είπε μιλώντας στο περιθώριο διεθνούς συνεδρίου τεχνολογίας του Fortune στην Κίνα, «όλη η γκάμα των μοντέλων της Ford εδώ (σσ. στην Κίνα) θα μετακινηθεί στην ηλεκτροκίνηση ως το 2025».

Προσφάτως, η Ford ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινοπραξίας ύψους 756 εκατ. δολ. με την κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων Zotye Auto για την παραγωγή και την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων στο Πεκίνο. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να έχει έτοιμα τουλάχιστον 15 μοντέλα  ως το 2025.

Οι επενδύσεις της Ford μοιάζει με τις αντίστοιχες των General Motors, Daimler και  Volkswagen που επιδιώκουν την ανάπτυξη μιας επιθετικής στρατηγικής σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required