Γενικός Δείκτης:698.742.6%
EUR/USD: 1.17

Πώς θα γλιτώσετε πολλά χρήματα από αχρείαστα σέρβις αυτοκινήτου

  • ( UPD -15/12/2017 11:05 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι δημιουργοί μιας νέας συσκευής ισχυρίζονται ότι πλέον οι οδηγοί μπορούν να ξέρουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο αυτοκίνητό τους, πόσο σοβαρό είναι αυτό και αν είναι επείγον ή όχι, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε κάποιο συνεργείο, πληρώνοντας ενδεχομένως πολλά χρήματα.

Εάν ισχύει τελικά αυτό, κάτι που θα πρέπει να εξακριβωθεί, θα είναι σωτήριο για εκατομμύρια οδηγούς που, λόγω άγνοιας, τελικά βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη,  χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Όπως γράφει το dailylifetech.com, πρόκειται για τη συσκευή CarDoc (που στα ελληνικά σημαίνει ο Γιατρός του Αυτοκινήτου) που δημιούργησαν δυο μηχανικοί λίγο έξω από την Ατλάντα των ΗΠΑ. Είναι μια φορητή συσκευή που συνδέεται με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου μέσω της θύρας OBD. Της θύρας δηλαδή που χρησιμοποιούν και οι μηχανικοί για να δουν αν συμβαίνει κάτι με το αυτοκίνητο που τους φέρνουν για επισκευή. Όπως λένε οι δυο μηχανικοί, όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 1996 πρέπει να αποκτήσουν αυτή τη συσκευή που, αφού συνδεθεί με το κινητό του ιδιοκτήτη του ΙΧ μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής, διαγιγνώσκει τη βλάβη αμέσως και τη... μεταφράζει σε απλή γλώσσα για να την καταλαβαίνει ο κάτοχος του αυτοκινήτου.

Όσο για το κόστος της; Μόλις 45 δολάρια.

Δείτε την παρουσίαση της συσκευής στο παρακάτω βίντεο:

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • video icon: Yes
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required