Γενικός Δείκτης:707.66-0.69%
EUR/USD: 1.17

Under Armour: Απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων το δ' τρίμηνο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα έσοδα της Under Armour το δ΄τρίμηνο, γεγονός που «οδήγησε» τη μετοχή της κατά 11% υψηλότερα την Τρίτη.

Ισχυρή αύξηση εμφάνισαν οι πωλήσεις από το εξωτερικό, ειδικά σε μια περίοδο που η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά.

Οι απευθείας πωλήσεις σε καταναλωτές αυξήθηκαν κατά 11%, ενώ οι διεθνείς πωλήσεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού κατέγραψαν ισχυρή άνοδο 5% στα 1,37 δισ. δολάρια. Κατά μέσο όρο οι αναλυτές περίμεναν αύξηση στα 1,31 δισ. δολάρια.

Αντίθετα, οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική συνέχισαν την πτώση (4%), καθώς οι Nike και Adidas συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς.

Η εταιρεία εμφάνισε ζημία 87,9 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο έναντι κερδοφορίας 103,2 εκατ. δολαρίων έναν χρόνο πριν. Η ζημία οφείλεται κυρίως στα κόστη αναδιάρθρωσης και σε έκτακτες δαπάνες.

Πέρυσι, επίσης, η διοίκηση ξεκίνησε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Under Armour, με περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο καταστημάτων. Στόχος είναι να ενισχυθούν οι απευθείας πωλήσεις στους καταναλωτές.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required