Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Turkish Airlines: Αύξηση 26% της επιβατικής κίνησης στα 5,1 εκατ. τον Φεβρουάριο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αύξηση 26%, στα 5,1 εκατ. επιβάτες, κατέγραψε ο συνολικός αριθμός επιβατών της Turkish Airlines για πρώτη φορά στην ιστορία της τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, η Turkish Airlines έφτασε τον υψηλότερο δείκτη πληρότητας το Φεβρουάριο, στο 79,7%. Ο συνολικός δείκτης πληρότητας βελτιώθηκε κατά 6,4 μονάδες, φτάνοντας στο 79,7% με αύξηση 14% στη διαθέσιμη χωρητικότητα των επιβατών σε χιλιόμετρα, ενώ ο Διεθνής Συντελεστής Πληρότητας αυξήθηκε κατά 6,6 μονάδες φθάνοντας το 79,1%.

Ο διψήφιος ρυθμός αύξησης της ζήτησης (έσοδα ανά χιλιόμετρο) που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, συνεχίστηκε με αύξηση της ζήτησης κατά 24% τον Φεβρουάριο του 2018.

Εξαιρουμένων των επιβατών transit (από διεθνείς σε διεθνείς πτήσεις), η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 27%.

Το Φεβρουάριο, το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε αυξήθηκε κατά 39,4%, σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2017. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τη Μέση Ανατολή, που παρουσίασε αύξηση 61%, τη Βόρεια Αμερική με αύξηση 52% και την Ευρώπη με αύξηση 39%.

Το Φεβρουάριο, ο συντελεστής πληρότητας (Load Factor) αυξήθηκε σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Σημαντική αύξηση παρουσίασαν η Βόρεια Αμερική, η Αφρική, η Ευρώπη και οι εγχώριες πτήσεις μεταξύ άλλων περιφερειών, με 11,1 μονάδες, 9,9 μονάδες, 6,3 μονάδες και 4,9 μονάδες αύξηση, αντίστοιχα.

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων της κίνησης του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018:

- Στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, η αύξηση της ζήτησης και του συνολικού αριθμού των επιβατών ήταν 27% και 31% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφθασε τα 10,8 εκατομμύρια.

- Στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ο συνολικός συντελεστής πληρότητας (Load Factor) βελτιώθηκε κατά 6,9 μονάδες, φθάνοντας το 79,7%, ενώ ο διεθνής συντελεστής πληρότητας βελτιώθηκε κατά 7,1 μονάδες, φθάνοντας το 78,8%.

- Το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε, αυξήθηκε κατά 44% και έφτασε τους 195 χιλιάδες τόνους, χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη του όγκου φορτίου / ταχυδρομείου τον Φεβρουάριο του 2018.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required