Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Ακύρωση του 25% των πτήσεών της τη Δευτέρα ανακοίνωσε η Air France

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Περίπου το 25% των πτήσεών της εκτιμά η Air France KLM ότι θα ακυρωθεί τη Δευτέρα, την 10η μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της.

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, η αεροπορική εταιρεία γνωστοποίησε τις αλλαγές στις πτήσεις της, σημειώνοντας ότι το 65% των μακρινών πτήσεών της θα πραγματοποιηθούν από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ στο Παρίσι και το 85% των κοντινών πτήσεων από το αεροδρόμιο Ορλί κι άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.

Περίπου το 28% των πιλότων της και το 1/5 των αεροσυνοδών εκτιμάται ότι θα κατέβουν σε απεργία.

Ο πρώτος γύρος κινητοποιήσεων για τα μιθσολογικά ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Την Παρασκευή η Air France ξεκίνησε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων σε μια προσπάθεια να λύσει τη διαμάχη, η οποία μέχρι στιγμής της έχει κοστίσει 220 εκατ. ευρώ.

Οι κινητοποιήσεις απειλούν πλέον και το CEO της εταιρείας, Jean-Marc Janaillac, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στη θέση του αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required