Γενικός Δείκτης:648.490.36%
EUR/USD: 1.1369

GM Korea: Εγκαταλείπει τα σχέδια πτώχευσης μετά την επίτευξη συμφωνίας με τα συνδικάτα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η General Motors Νότιας Κορέας εγκατέλειψε τα σχέδια κατάθεσης αιτήματος πτώχευσης αφού πέτυχε να κλείσει σήμερα Δευτέρα συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα αναφορικά με τους μισθούς, τα μπόνους, διάφορα κίνητρα και γενικότερα τις απολαβές των εργαζομένων.

Η συμφωνία αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για νέα ένεση ρευστότητας 500 εκατ. δολ. από το κράτος της Ν. Κορέας, η οποία θα παράσχει τη δυνατότητα στη GM Korea  να καταβάλει αμοιβές σε εργαζομένους και προμηθευτές. Ωστόσο δεν απαντά στα ερωτήματα για το μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρείας που υποφέρει από πτώση πωλήσεων και χαμηλά ποσοστά παραγωγής.

Η συμφωνία αυτή επίσης αναμένεται να αποτελέσει «οδηγό» και για παρόμοια αιτήματα σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες σε μια στιγμή που η εν λόγω βιομηχανία της χώρας είναι αντιμέτωπη με υψηλότερα εργατικά κόστη και μειωμένη ζήτηση από ΗΠΑ και άλλες αγορές.

«Με την τελευταία συμφωνία, η GM Korea θα είναι μια ανταγωνιστική βιομηχανία», ανέφερε ο CEO της, Kaher Kazem.

Η GM προκάλεσε σοκ στη Νότια Κορέα τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν αποκάλυψε ένα σχέδιο ευρείας αναδιάρθρωσης για τη μονάδα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος ενός από τα τέσσερα εργοστάσια στη χώρα, αλλά και εθελοντικών  προγραμμάτων αποχώρησης για 2.600 εργαζόμενους.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required