Γενικός Δείκτης:730.910.74%
EUR/USD: 1.1198

Τζέιμι Ντίμον, ο πιο ακριβοπληρωμένος της Wall Street

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο πιο καλά αμοιβόμενος CEO του S&P 500 δεν αποτελεί έκπληξη.

Πρόκειται για τον Τζέιμι Ντίμον, επικεφαλής της JP Morgan, της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζες σε ότι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία και την κεφαλαιοποίηση.

Ο Ντίμον βρίσκεται στο τιμόνι της τράπεζας από τα τέλη του 2005 και ανακοίνωσε οτι θα παραμείνει και για τα επόμενα 5 χρόνια

Για τις μεγάλες τράπεζες, τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν μια ελεύθερη πτώση στο κενό μετά την επιμονή της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα και να τυπώνει χρήμα όποτε το θεωρούσε απαραίτητο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά αποθέματα να πηγαίνουν εξαιρετικά καλά τα τελευταία πέντε χρόνια γεγονός που αύξησε σημαντικά και τις αποδοχές των προέδρων των τραπεζών.

Σύμφωνα με τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους προέδρους της Wall Street που συνέταξε η Wall Street Journal στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, δισεκατομμυριούχος Jamie Dimon, με ετήσια έσοδα το 2017 στα 28,3 εκατομμύρια δολάρια , σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο Ντίμον, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της τράπεζας από τα τέλη του 2005 κατέλαβε την υψηλότερη θέση μεταξύ των 43 τραπεζικών και οικονομικών CEOs σε τρία από τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο 62χρονος είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του για άλλα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η αύξηση των αμοιβών των διευθυντικών στελεχών οφείλεται στις εντυπωσιακές αποδόσεις των επιχειρήσεων τους ενώ η συνολική απόδοση της JP Morgan ήταν υψηλότερη από το μέσο όρο αν και βρέθηκε πίσω από την BlackRock, Inc., η οποία σημείωσε συνολική απόδοση 11,5% περισσότερο από την JP Morgan:

Η μέση αμοιβή για τους 43 τραπεζικούς και οικονομικούς διευθύνοντες συμβούλους ήταν 12,1 εκατομμύρια δολάρια.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required