Γενικός Δείκτης:593.05-3.91%
EUR/USD: 1.14

Να γιατί δεν πρέπει να «κρατάτε» την.. ανάγκη σας για πολύ

  • ( UPD -21/06/2018 20:33 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η ούρηση είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του οργανισμού μας. Τα νεφρά σας φιλτράρουν όλο το νερό που «περισσεύει» στο σώμα μας, καθώς και τα «απόβλητα» που υπάρχουν σε αυτό σε υγρή μορφή.

Τα υγρά αυτά πηγαίνουν στην ουρδόχο κύστη, η οποία μπορεί να συγκρατήσει συνήθως μέχρι και μισό λίτρο. Ωστόσο αν έχετε την -κακή- συνήθεια να τα «κρατάτε» για πολύ, τότε η ουρδόχος κύστη σας διαστέλλεται, «τεντώνεται» δηλαδή, ως άμυνα του οργανισμού.

Μετρήσεις σε γιατρούς οι οποίοι καθυστερούσαν εξαιρετικά πολύ να πάνε τουαλέτα λόγω της δουλειάς τους, έδειξαν ότι πράγματι οι κύστες τους είχαν πλέον σχεδόν το διπλάσιο μέγεθος από μια φυσιολογική ουροδόχος κύστη, και δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας.

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλό να συγκρατείτε τα ούρα σας για μεγάλες περιόδους. Διότι η ουροδόχος κύστη σας δεν είναι το μόνο όργανο που «τεντώνεται» σε αυτήν την περίπτωση.

Την ίδια στιγμή διαστέλλονται και οι μύες του εξωτερικού σφιγκτήρα μας, και αυτό δεν είναι καλό, καθώς αυτοί είναι ουσιαστικά που ελέγχουν τη ροή των υγρών. Εάν συγκρατείτε για πολύ τα ούρα σας, μπορούν να πάθουν ζημιά και τα «υδραυλικά» σας να μη δουλεύουν πια σωστά.

Παρότι αυτό είναι σπάνιο και μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες για να ζημιωθεί τόσο αυτό το όργανο, ωστόσο άπαξ και συμβεί η ζημιά είναι συνήθως ανεπανόρθωτη. Στην περίτπωση αυτή δε θα έχετε έλεγχο της ουροδόχος κύστης σας, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να συγκρατήσετε τα ούρα σας, και ακόμη να μην «αδειάζετε» τελείως, όταν αποφασίσετε να πάτε τουαλέτα.

Την ίδια στιγμή, η κύστη, καθώς συγκρατεί ζεστά υγρά, είναι το τέλειο μέρος ανάπτυξης βακτηρίων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές. Γι αυτό λοιπόν, καλό θα ήταν να μη συγκρατείτε τα ούρα σας. 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required