Γενικός Δείκτης:673.970.37%
EUR/USD: 1.1357

Εργασία και... Μουντιάλ: Πως ένα γκολ μπορεί να σας κοστίσει τη δουλειά σας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Είναι γνωστό ότι το Μουντιάλ καταγράφει μερικά από τα μεγαλύτερο ρεκόρ τηλεθέασης παγκοσμίως, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για τελικό ή όχι.

Ωστόσο σε κάποιες χώρες του κόσμου οι ώρες που διεξάγονται τα παιχνίδια, αναλόγως τη διρογανώτρια, μπορεί να αποτελούν ώρες εργασιακής αιχμής, τότε που η παραγωγικότητα της εργασίας βρίσκεται στο ζενίθ (συνήθως μεσημεριανές ώρες).

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως επηρεάζεται η παραγωγικότητα από τις ώρες προβολής του Παγκοσμίου Κυπέλου;

Το ΔΝΤ μας δίνει την απάντηση με ένα ενδιαφέρον γράφημα. «Μουντιάλ και παραγωγικότητα: Δύο από τα αγαπήμενα μας θέματα, μαζί στο ίδιο γράφημα», αναφέρει το Ταμείο στη σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Καθώς τα αφεντικά στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας και της Αυστραλίας μπορούν να είναι ήσυχοι πως οι εργαζόμενοι τους δε «λουφάρουν», καθώς τα παιχνίδια ξεκινούν βραδινές ώρες στη χώρα τους, από την άλλη οι Βραζιλιάνοι εργοδότες ίσως θα πρέπει να δείξουν κατανόηση στους εργαζομένους τους, όπως μαρτυρά και το γράφημα.

worldcupsdddd.PNG

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required