Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1161

Goldman: Αποχωρεί στις 30 Σεπτεμβρίου ο Lloyd Blankfein - Στη θέση του ο David Salomon

  • ( UPD -17/07/2018 15:24 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την αποχώρηση του Lloyd Blankfein από τη θέση του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ανακοίνωσε και επίσημα η Goldman Sachs. Διάδοχος του, όπως φημολογούνταν, θα είναι ο David Salomon, ο οποίος θα αναλάβει τα  καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου την 1η Οκτωβρίου. Ως το τέλος της χρονιάς ο Blackfein θα αποχωρήσει και απ' τη θέση του Προέδρου της τράπεζας και θα λάβει την τιμητική θέση του επίτιμου Προέδρου.

Ο Lloyd Blackfein ήταν Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs από το 2006. Ο David Salomon είχε λάβει τη θέση του συνεπικεφαλής Λειτουργίας της επενδυτικής τράπεζας το 2016.

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου εκτίμηση για την ευκαιρία που είχα να δουλέψω και να επωφεληθώ από τόσους ταλαντούχους και αφοσιωμένους συναδέλφους», δήλωσε ο αποχωρών ισχυρός άνδρας της Goldman. «Η δουλειά μου επίσης μου επέτρεψε να συνεργαστώ με πολλούς εντυπωσιακούς επιχειρηματικούς ηγέτες ανά τον κόσμο και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που μου επέτρεψαν να βοηθήσω στο να πετύχουν τους στόχους και τις προτεραιότητες τους», συνεχίζει ο κ. Blackfein, για να προσθέσει: «Η εταιρεία μας επέδειξε τεράστια ανθεκτικότητα και δύναμη τα τελευταία 12 χρόνια. Δεν ήμουν ποτέ πιο αισιόδοξος για την ικανότητα μας να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας αποτελεσματικά και να παράγουμε τις καλύτερες αποδόσεις στον κλάδο μας». 

Για τον διάδοχο του ο κ. Blackfein είπε: «Ο David είναι ο σωστός άνθρωπος για να ηγηθεί της Goldman Sachs. Επέδειξε την ικανότητα να δημιουργεί και να αναπτύσσει επιχειρήσεις, να αναγνωρίζει δημιουργικούς τρόπους για να ενισχύσει την κουλτούρα μας και έχει βάλε τους πελάτες μας στο κέντρο της στρατηγικής μας». Και κατέληξε: «μέσω του ταλέντου των ανθρώπων μας και την ποιότητα της βάσης των πελατών μας, η Goldman Sachs ετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης». 

Από την πλευρά του ο David Salomon δήλωσε: «Είναι τιμή μου να έχω την ευκαιρία να ηγηθώ της Goldman Sachs και εκτιμώ την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μου ο Lloyd και το ΔΣ.  Είμαι ενθουσιασμένος για τις ευκαιρίες ανάπτυξης και γνωρίζω πόσο ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας είναι η κουλτούρα της εξυπηρέτησης πελατών και η ομαδική εργασία».

Τα αποτελέσματα β' τριμήνου

Εν τω μεταξύ η επενδυτική τράπεζα σήμερα ανακοίνωσε κέρδη και συνολικά έσοδα ανώτερα των εκτιμήσεων για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. 

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,35 δισ. δολάρια ή 5,98 δολάρια ανά μετοχή, από 1,63 δισ. ή 3,95 δολάρια ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα συνολικά έσοδα ενισχύθηκαν στα 9,40 δισ. δολάρια από 7,89 δισ., ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις για 8,70 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από το σταθερό εισόδημα, νομίσματα και εμπορεύματα ενισχύθηκαν 45%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες ενώ τα έσοδα από τις μετοχές ήταν σταθερά, μη συμφωνώντας με τις εκτιμήσεις.

Τα συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία υποχώρησαν στα 969 δισ. δολάρια στις 30 Ιουνίου από 974 δισ. στις 31 Μαρτίου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required