Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1241

Τα «πυρηνικά» της Κίνας στον εμπορικό πόλεμο με ΗΠΑ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Κίνα κρύβει έναν «άσσο» στο μανίκι της, με τον οποίο μπορεί εύκολα να ανατρέψει τα δεδομένα στο εμπορικό παιχνίδι με ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, επιβάλλοντας δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πρόθυμος να ανεβάσει το νούμερο στα 500 δισ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, παρά τα παραπάνω γεγονότα, η Κίνα φαίνεται να έχει κρυμμένα όπλα. Έχει στην κατοχή της αμερικανικά ομόλογα ύψους ενός τρισ. δολαρίων. Αν σταματήσει τις αγορές νέων ομολόγων ή προχωρήσει σε πώληση, θα τροφοδοτήσει αύξηση των αποδόσεων, ενισχύοντας την πίεση στο αμερικανικό χρέος.

Την ίδια ώρα, η υποτίμηση του γουάν είναι ακόμη ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει την αμερικανική πρόκληση. Μέχρι στιγμής, από τα μέσα Μαρτίου έχει χάσει 8%.

Επίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, θα μπορούσε να κάνει... δύσκολη τη ζωή των αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα. Υπό αυτό το πλαίσιο, ενδεχομένως να επέβαλε φόρους σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή να προχωρούσε σε έρευνα για μονοπωλιακές ρυθμίσεις.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required