Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1289

Κατώτερα των προσδοκιών τα προ φόρων κέρδη β' τριμήνου της Novozymes

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Υποχωρεί σήμερα η μετοχή της εταιρείας βιοτεχνολογίας Novozymes μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη β' τριμήνου κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πιο αναλυτικά, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν σε 957 εκατ. κορώνες Δανίας, με ιδιαίτερα αδύναμες επιδόσεις στον τομέα οικιακής φροντίδας.

Πάντως, η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα καθαρά κέρδη και τα έσοδα β' τριμήνου, αυτό ωστόσο δεν στάθηκε αρκετό για να συγκρατήσει την τιμή της μετοχής που στις πρωινές συναλλαγές υποχωρούσε κατά 5%, για να περιορίσει πάντως λίγο μετά τις απώλειες στο 3%.

Το τμήμα βιοενέργειας σημείωσε αύξηση 14% στις πωλήσεις, αν και το τμήμα οικιακής φροντίδας υποχώρησε κατά 1%. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι διατηρεί τις προοπτικές της για το σύνολο του 2018.

Όπως δήλωσε ο CEO, Peder Holk Nielsen, μιλώντας στο CNBC, «είχαμε ένα ικανοποιητικό εξάμηνο και στα έσοδα και στα κέρδη»

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required