Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1246

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Θα υιοθετήσουμε μια νέα βιώσιμη οικονομική προσέγγιση

  • ( UPD -10/08/2018 17:55 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Τουρκία θα υιοθετήσει μια νέα οικονομική προσέγγιση υπό τη νέα της προεδρία, μία που θα είναι βιώσιμη και θα βασίζεται σε μία «νοοτροπία στρατηγικής», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Τα σχόλια του Αλμπαϊράκ έγιναν κατά τη διάρκεια παρουσίασης της οικονομικής του πολιτικής. Ο υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει για να προχωρήσει και να γίνει μια οικονομία ανώτερου εισοδηματικού επιπέδου.

Πρόσθεσε πως το νέο οικονομικό μοντέλο της Τουρκίας θα έχει καλύτερη επικοινωνία με τις χρηματοπιστωτικές αγορές και υπογράμμισε θα είναι βιώσιμο.

Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομία, τόνισε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προτεραιότητα είναι η επανεξισορρόπηση της οικονομίας. "Για αυτό, η συγκράτηση του πληθωρισμού θα είναι το πρώτο βήμα".

Επίσης, μέρος της προσπάθειας επανεξισορρόπησης θα είναι η σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και η μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Τα σχόλιά του ΤούρκουΥΠΟΙΚ, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ενισχύσουν ιδιαίτερα την ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος, η οποία στις 15:40 ώρα Ελλάδας κινείτο στις 6,1 λίρες ανά δολάριο, καταγράφοντας πτώση περίπου 10%.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required