Γενικός Δείκτης:731.20.78%
EUR/USD: 1.1188

«Σύζυγος ή πεθερά»: Εσείς τι βλέπετε σε αυτή την εικόνα;

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι περισσότερες οπτικές ψευδαισθήσεις ή οφθαλμαπάτες αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία μας αναφέρει σχετική έρευνα, η οποία έρχεται να αλλάξει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις ή αλλιώς οφθαλμαπάτες χαρακτηρίζονται από οπτικά αντιληπτές εικόνες που είναι παραπλανητικές. Αυτό συμβαίνει καθώς οι πληροφορίες που συλλέγονται από το μάτι, επεξεργάζονται από τον εγκέφαλο για να δώσουν σε εμάς τους ανθρώπους μια αντίληψη που δεν είναι αντίστοιχη με τo πραγματικό ερέθισμα.

Ωστόσο φαίνεται πως τα ερεθίσματα αυτά μεταβάλλονται όσο αλλάζει η ηλικία μας και αυτό έρχεται να αποδείξει μία καινούργια έρευνα.

«Η σύζυγός μου και η πεθερά μου», είναι μια από τις πιο γνωστές οπτικές ψευδαισθήσεις στον κόσμο και ανάλογα την ηλικία σας θα παρατηρήσετε κάτι εντελώς διαφορετικό με την πρώτη ματιά.

Μπορείτε να δείτε είτε μια νεαρή γυναίκα να απομακρύνεται, είτε το προφίλ μιας μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκα, να κοιτάζει επίμονα προς την αριστερή πλευρά του σκίτσου. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε μόνο μία τη φορά.

Μια αυστραλιανή μελέτη που διενεργήθηκε από δύο καθηγητές ψυχολογίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει να κάνει με την ηλικία σας το ποια γυναίκα θα δείτε πρώτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ένας νεαρότερος σε ηλικία θα δει πρώτα την νεαρή γυναίκα, ενώ οι ηλικιωμένοι θα δουν πρώτα την ηλικιωμένη γυναίκα.

Εξετάστηκαν 393 συμμετέχοντες (242 άνδρες, 141 γυναίκες), ηλικίας 18 έως 68 ετών, με μέση ηλικία τα 32 έτη.

Eσείς τι βλέπετε πρώτα;

 

b574a7f15ba424e3b7a292ea5f80a7f7.jpg

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required