Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Ιαπωνία: Νοικιάστε έναν μεσήλικα για 9 δολάρια την ώρα για να σας... ακούσει!

  • ( UPD -26/09/2018 12:18 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Από μοναχικούς συνταξιούχους μέχρι Γιαπωνέζες μαθήτριες με μεγάλα όνειρα, ο Takanobu Nishimoto και η ομάδα του που αποτελείται από μεσήλικες άνδρες, θα ακούσουν το πρόβλημά σας, αν δεν θέλετε να επισκεφθείτε έναν ψυχαναλυτή ή να τα μοιραστείτε με την οικογένειά σας

Οποιοσδήποτε λοιπόν, μπορεί να εγγραφεί στην ηλεκτρονική υπηρεσία "Ossan Rental" και να «νοικιάσει» έναν άνδρα ηλικίας μεταξύ 45 και 55 ετών για 9 δολάρια την ώρα.

"Για μένα, η υπηρεσία είναι περισσότερο χόμπι'', λέει ο κ. Nishimoto, ο οποίος για πρώτη φορά σκέφτηκετην ιδέα πριν από τέσσερα χρόνια και ο οποίος τώρα έχει ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο περίπου 60 ατόμων στην Ιαπωνία.

"Η αρχική ιδέα ήταν να βελτιώσω την εικόνα των ανθρώπων της ηλικίας μου", έχει δηλώσει ο ίδιος.

Και ενώ ο 48χρονος «νοικιάζει» τον εαυτό του, επιμένει ότι η συνομιλία είναι το μόνο που προσφέρει σε 30 έως 40 πελάτες το μήνα, εκ των οποίων περίπου το 70% είναι γυναίκες.

«Οι άνθρωποι που με 'νοικιάζουν' ζητούν απλά να τους κρατήσω παρέα για μια ή δύο ώρες, κυρίως για να τους ακούσω». Μάλιστα, μια 80χρονη είναι η καλύτερη του πελάτισσα καθώς κάθε βδομάδα πάνε μια βόλτα στο τοπικό πάρκο.

«Έχω σχεδόν γίνει σαν το γιο της», αναφέρει ο Nishimoto.

Μεταξύ των πελατών του Nishimoto, είναι ένας ψαρά που υποφέρει από τη μοναξιά κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, ένας φοιτητής με φιλοδοξίες να μπει στο χώρο του θεάματος, κάτι που όμως δεν εγκρίνει η οικογένειά του και ένας νεαρός υπάλληλο που δεν ξέρει πώς να συμπεριφέρεται στο εργασιακό του περιβάλλον.

Η Ιαπωνία αντιμετώπισε προβλήματα κοινωνικής απομόνωσης, πιο γνωστό ως φαινόμενο «hikikomori», όπου οι άνθρωποι, συχνά οι έφηβοι και οι νέοι, αρνούνται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, επιλέγοντας να παίζουν βιντεοπαιχνίδια ή να παραμένουν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required