Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1326

Πόσοι είναι τελικά οι Ρώσοι κατάσκοποι στο Λονδίνο

  • ( UPD -09/11/2018 15:19 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι μισοί Ρώσοι απόδημοι που διαμένουν στο Λονδίνο είναι πληροφοριοδότες, υποστηρίζει ομάδα προβληματισμού σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα και τα συμπεράσματα της οποίας υιοθέτησε ο πρώην επικεφαλής της MI6.

Σύμφωνα με καλά ενήμερες πηγές υπηρεσιών πληροφοριών, η Ρωσία έχει έως και 75.000 υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών και μυστικούς πράκτορες που διαχειρίζονται δίκτυα πληροφοριοδοτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, έως και οι μισοί από τους εκτιμώμενους 150.000 Ρώσους απόδημους που ζουν στο Λονδίνο είναι ή έχουν υπάρξει πληροφοριοδότες της Μόσχας.

Παράλληλα τονίζει ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών είναι σχεδόν 52 φορές το μέγεθος των βρετανικών.

«Ενώ οι δολοφονίες και οι απόπειρες δολοφονιών τραβούν τους προβολείς της δημοσιότητας, αυτές είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου», προειδοποιεί η έκθεση.

«Η Ρωσία εμπλέκεται σε όλες τις μορφές δραστηριοτήτων που συνδέονται με ενεργά μέτρα...όπως κατασκοπεία. Και το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ανεπαρκές να τις αντιμετωπίσει».

Ο πρώην αρχηγός της MI6 Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ δήλωσε ότι «θα πράξουμε σωστά να λάβουμε υπόψη μας τις προειδοποιήσεις της αναφοράς».

«Η Δύση χρειάζεται να αφυπνιστεί μπροστά στο κίνδυνο που θέτει ο (Ρώσος πρόεδρος) Βλάντιμιρ Πούτιν και η διεφθαρμένη και στυγνή δικτατορία του», πρόσθεσε ο Ντίαρλοβ.

Στο χιουμοριστικό βίντεο που ακολουθεί, μια Ρωσίδα χλευάζει με τον δικό της τρόπο τα στοιχεία της έκθεσης

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • video icon: Yes
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required