Γενικός Δείκτης:630.171.76%
EUR/USD: 1.1368

Την έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία εξετάζει ο Λευκός Οίκος

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την έκδοση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν εξετάζει ο Λευκός Οίκος, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο ανώτατους αξιωματούχους.

Τον περασμένο μήνα αξιωματούχοι της αμερικανικής προεδρίας είχαν ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν νομικές οδούς για την έκδοση του Τούρκου κληρικού, σε μία προσπάθεια να πείσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μειώσει τις πιέσεις στην Σαουδική Αραβία, σχετικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει οδηγίες προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI για να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση της έκδοσης του Γκιουλέν.

Όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι ο Λευκός Οίκος ζητά περισσότερες λεπτομέρειες για το καθεστώς παραμονής του Γκιουλέν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 ο Γκιουλέν ζει στην Πενσιλβάνια, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του στις 15 Ιουλίου 2016.

Πηγή: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required