Γενικός Δείκτης:731.530.82%
EUR/USD: 1.1187

Τι πρέπει να προσέχετε εάν έχετε μεγάλη κοιλιά

  • ( UPD -19/11/2018 12:31 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα είναι απειλητική για την υγεία, όμως οι κίνδυνοι ποικίλλουν ανάλογα με το σημείο του σώματος στο οποίο «αποθηκεύεται» η περίσσεια ενέργεια.

Το λίπος συγκεκριμένα στην κοιλιά επιβαρύνει σημαντικά τα διάφορα συστήματα και όργανα.

Τι είναι το σπλαχνικό λίπος; Είναι το λίπος της κοιλιάς, που βρίσκεται μέσα στην κοιλιακή χώρα, περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα και είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Γιατί είναι επικίνδυνο το σπλαχνικό λίπος;

Οι σπλαχνικές κοιλότητες είναι πραγματικά σημαντικές για το σώμα, καθώς προστατεύουν τα εσωτερικά όργανα από τις επιδράσεις του εσωτερικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, η συνολική τους μάζα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% -15% της συνολικής ποσότητας του συνόλου του σωματικού λίπους.

Όταν αυτό αυξάνεται, τότε αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Το σπλαχνικό λίπος μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως:

κιρσοί ποδιών-φλεβίτιδα, καθώς υπάρχει υπερβολική πίεση στα πόδια

έμφραγμα του μυοκαρδίου

ασθένειες ογκολογικής φύσης

ορμονικές διαταραχές

αλλαγές στις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα

Από πού προέρχεται αυτό το λίπος;

Η συσσώρευση υπερβολικού σπλαχνικού λίπους οφείλεται σε γενετική προδιάθεση. Αλλά ο τρόπος ζωής μας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Για παράδειγμα, η «μπυροκοιλιά» είναι μια πραγματικότητα, όταν καταναλώνεις υπερβολική ποσότητα μπύρας. Η μπύρα στους άνδρες, επηρεάζει αρνητικά την τεστοστερόνη, η οποία είναι μια αρσενική ορμόνη που καταπολεμά το περίσσιο λίπος.

Μετά την εμμηνόπαυση, ανεξάρτητα από το σχήμα το σώματος, τη δομή και τη γενετική προδιάθεση, το σώμα μιας γυναίκας μειώνει δραματικά την παραγωγή οιστρογόνων και η πιθανότητα αύξησης του σπλαχνικού ιστού αυξάνεται σημαντικά.

Οι άνθρωποι με ορμονική ανισορροπία, μεταβολικές διαταραχές και καθιστική ζωή, διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required