Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1164

Ενώπιον δικαστηρίου του Καναδά η CFO της Huawei

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε δικαστήριο του Βανκούβερ εμφανίζεται σήμερα η οικονομική διευθύντρια και κόρη του ιδρυτή του κινεζικού κολοσσού Huawei, προκειμένου να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με έκδοση στις ΗΠΑ.

Η 46χρονη Μενγκ Γουανζού συνελήφθη την Τετάρτη κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, κατηγορούμενη ότι παραβιάζει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν. Η σύλληψη από τις καναδικές αρχές έγινε στο πλαίσιο αμερικανικής έρευνας εν μέσω υπονοιών ότι υπάρχει σχέδιο χτήσης του διεθνούς τραπεζικού συστήματος ώστε να παραβιαστούν οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν.

Σύμφωνα με δυο αξιωματούχους των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήξερε τίποτα για τη σύλληψη, σε μια προφανή προσπάθεια να μην επηρεάσει το γεγονός αυτό τις συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο.

Το καναδικό υπουργείο Δικαιοσύνης αρνείται να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση ενώ η Μενγκ έχει διασφαλίσει ότι δεν θα διαρρεύσουν στον Τύπο ντοκουμέντα ή μαρτυρίες που θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο.

Το Πεκίνο πάντως αντέδρασε σφοδρά στη σύλληψη, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου εξωτερικών να διαμηνύει σήμερα πως ούτε ο Καναδάς, ούτε οι ΗΠΑ έχουν παρουσιάσει στοιχεία στην Κίνα για το αν η Μενγκ παραβίασε τον οποιοδήποτε νόμο σε ΗΠΑ ή Καναδά.

Tο δικαστήριο του Καναδά πάντως αναμένεται να ισχυριστεί ότι υπάρχει κίνδυνος η Μενγκ να διαφύγει και ότι θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση

Αν αποφασιστεί η εγγύηση, η Μενγκ πιθανότατα θα κληθεί να καταβάλει αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, αναφέρουν δικηγορικοί κύκλοι, θα της ζητηθεί να παραδώσει το διαβατήριό της.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required