Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1221

Ποια διάνοια δεν φορούσε ποτέ κάλτσες και ποιος διάσημος συγγραφέας έπινε 50 κούπες καφέ την ήμερα!

  • ( UPD -17/12/2018 12:02 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

 

Λένε ότι οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι μερικές φορές έχουν περίεργες συνήθειες, σαν «παρενέργεια» που προκύπτει από τον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου τους.

Κάποιες διάνοιες όμως το είχαν παρακάνει με τις περίεργες συνήθειες τους.

Για παράδειγμα, ο Thomas Edison είχε διαμορφώσει ένα περίεργο πρόγραμμα «πολυφασικού» ύπνου, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο του απελευθέρωνε χρόνο για να μπορεί να εργαστεί περισσότερο.

Ο πολυφασικός ύπνος έχει αποδειχθεί ότι δεν φέρνει αποτελέσματα, όμως ο ίδιος πίστευε ότι αύξανε την παραγωγικότητα του.

Επίσης, μια απίστευτη περίπτωση είναι αυτή του Γάλλου μυθιστοριογράφου του 19ου αιώνα, Honoré de Balzac που έπινε 50 κούπες καφέ την ημέρα! Είχε γράψει μάλιστα ότι ο καφές είναι σύμμαχος του συγγραφέα, καθώς θεωρούσε ότι τον βοηθούσε να αναπτύξει καλύτερα τις ιδέες του και να γεμίζει πιο εύκολα τις άδειες σελίδες με τα γραπτά του.

Φυσικά, από το βίντεο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αϊνστάιν. Ανάμεσα στις πολλές παραξενιές του, ήταν η απέχθειά του προς τις κάλτσες. Σε γράμμα προς τη σύζυγό του Έλσα, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Όταν ήμουν νέος, κατάλαβα ότι πάντα δημιουργείται τρύπα στις κάλτσες στο σημείο του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού κι έτσι σταμάτησα να φοράω κάλτσες».

Δείτε το βίντεο

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required