Γενικός Δείκτης:714.44-1.51%
EUR/USD: 1.1353

Επτά τρόποι που μπορούν ν’ αλλάξουν το χρώμα των ματιών σας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ως γνωστό, τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής!

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται πως θα ήταν αν είχαν διαφορετικό χρώμα ματιών και κάποιοι χρησιμοποιούν χρωματιστούς φακούς επαφής!

Μπορούν όμως τελικά να αλλάξουν χρώμα τα μάτια μας και να φαίνονται διαφορετικά απ' ότι πριν;

Δείτε παρακάτω 7 τρόπους που μπορούν να κάνουν τα μάτια σας ν' αλλάξουν χρώμα χωρίς φακούς.

Η διάθεση

Τα έντονα συναισθήματα σοκάρουν τον οργανισμό. Κάποιες φορές, όταν η καρδιά σας χτυπάει έντονα, είναι πιθανό ανάμεσα σ' άλλα συμπτώματα ν' αλλάξουν χρώμα και τα μάτια σας. Συνήθως γίνονται πιο "ζεστά" και έντονα, όταν βιώνετε καταστάσεις μεγάλης χαράς.

Η μελανίνη και η ηλικία

Αν ένα μωρό έχει ανοιχτά γαλανά μάτια, αλλά και ανοιχτό δέρμα, υπάρχει πιθανότητα αυτά να μη διατηρηθούν, το ένα ως συνέπεια του άλλου. Την περίοδο 3-18 μηνών τα μωρά μπορεί να αποκτήσουν πιο σκούρο δέρμα, αφού το σώμα τους παράγει περισσότερη μελανίνη. Αυτό μπορεί να επηρεάσει και το χρώμα των ματιών τους, με αποτέλεσμα το γαλάζιο να γίνει σκούρο μπλε, γκρι, ή και μαύρο.

Η «ωμή» διατροφή κι η αποτοξίνωση

Υπάρχει μια θεωρία (αλλά είναι σκέτη θεωρία, χωρίς την παραμικρή απόδειξη) που λέει πως η ωμή vegan διατροφή μπορεί να "ανοίξει" το χρώμα των ματιών. Ωστόσο, αυτή τη θεωρία υποστηρίζει κι ο Δρ. Ρόμπερτ Μορς. Ο ειδικός αναφέρει για την ακρίβεια: "Δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, μπορεί να επιφέρει αλλαγή στο χρώμα των ματιών".

Το μέικαπ και τα ρούχα

Όχι, δεν μπορεί το μέικαπ να αλλάξει τα μάτια από γαλάζια σε πράσινα. Μπορεί ωστόσο να βοηθήσει το γαλάζιο να φανεί πιο έντονο, πιο ανοιχτό. Το ίδιο και τα ρούχα.

Ο ήλιος και η χώρα διαμονής

Η χώρα στην οποία κάποιος μεγάλωσε και κατοικεί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο χρώμα των ματιών. Στις χώρες της νότιας Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής κτλ τα καστανά μάτια κυριαρχούν. Αντίθετα στη βόρεια Ευρώπη το γαλάζιο συνανάται συχνά. Πράσινα μάτια έχει έτσι κι αλλιώς, μόνο το 2% των ανθρώπων. Για την ακρίβεια, ο καθηγητής Έιμπεργκ τονίζει πως κάποτε όλοι είχαν καστανά μάτια και το περιβάλλον προκάλεσε τα διάφορα άλλα χρώματα. Και συνεχίζει λέγοντας πως αν ένα παιδί με ένα χρώμα ματιών ζήσει από μωρό σε "αντίθετη" περιοχή, μπορεί σταδιακά τα μάτια του να σκουρίνουν ή να ανοίξουν.

Τεχνικές λέιζερ

Το 2011 ο Δρ. Γκρεγκ Χόμερ εφηύρε μια τεχνική λέιζερ για την αλλαγή χρώματος στα μάτια. Κρατάει μόλις 20 δευτερόλεπτα και ο ίδιος δηλώνει: "Είναι 100% ασφαλής, αφού επιτρέπω και στην κόρη μου να τη δοκιμάσει". Οι συνάδελφοί του ωστόσο αντιδρούν, ενώ έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις τύφλωσης.

Χαμελεοντικά μάτια

Κάποιοι άνθρωποι απλά το 'χουν. Αν κοιμηθείτε το βράδυ με το γαλανομάτικο "αίσθημά" σας, και το πρωί σας κοιτάει με καστανά μάτια, μην ανησυχείτε.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required