Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1218

Μογκερίνι και Χαν χαιρετίζουν την αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με ανακοίνωσή τους η Φρεντερικα Μογκερίνι και ο Γιοχάνες Χαν, καλωσόρισαν την ψήφιση των τροπολογιών για την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Σε αυτήν τονίζουν «εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια για την ψηφοφορία του Κοινοβουλίου επί των συνταγματικών αλλαγών σήμερα.

Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για την εφαρμογή της ιστορικής συμφωνίας Πρεσπών.Οι πολιτικοί ηγέτες και οι πολίτες έχουν δείξει την αποφασιστικότητά τους να εκμεταλλευτούν αυτή τη μοναδική και ιστορική ευκαιρία για την επίλυση μιας από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή και να προχωρήσουν αποφασιστικά στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά αυτή τη συμφωνία, η οποία αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή και την Ευρώπη στο σύνολό της.

Καθώς περιμένουμε την ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων που οδηγούν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας Πρεσπών, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συνέχιση της πλήρους υποστήριξης και συνοδείας της χώρας προς τον κοινό στρατηγικό της στόχο για την ένταξη στην ΕΕ».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required