Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1268

Η Huawei αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ και δηλώνει «απογοητευμένη»

  • ( UPD -29/01/2019 22:25 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η κινεζική Huawei Technologies αρνήθηκε σήμερα ότι η ίδια, κάποια θυγατρική ή συνδεόμενη με αυτήν εταιρία έχουν παραβιάσει την αμερικανική νομοθεσία.

«Η Huawei απογοητεύθηκε όταν ενημερώθηκε για τις κατηγορίες σε βάρος της εταιρίας», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να αποκάλυψε ότι έχει ασκήσει κατηγορίες σε βάρος της Huawei και συνεχίζει να ζητά την έκδοση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Meng Wanzhou από τον Καναδά.

Μετά τη σύλληψη της Meng Wanzhou στον Καναδά, η εταιρία «αναζήτησε την ευκαιρία να συζητήσει την έρευνα» με το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά «το αίτημα απορρίφθηκε χωρίς εξήγηση», ανέφερε η Huawei.

«Η εταιρία αρνείται ότι η ίδια, ή θυγατρική της ή συνδεόμενη με αυτή εταιρία, έχουν διαπράξει κάποια από τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας που αναφέρονται στα κατηγορητήρια, δεν γνωρίζει κάποια παρατυπία από την κα Wanzhou και πιστεύει ότι τα αμερικανικά δικαστήρια θα καταλήξουν εν τέλει στο ίδιο συμπέρασμα», ανέφερε.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required