Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος: Ο Τραμπ έχει δίκιο για την Κίνα

  • ( UPD -12/02/2019 15:18 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris δεν μάσησε τα λόγια του στην εκτίμησή του για τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις ανησυχίες για την ασφάλεια από τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei.

Το Πεκίνο έχει εκμεταλλευτεί από πολύ καιρό άλλες χώρες και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δίκιο να αναζητήσει αλλαγές από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στο CNBC την Τρίτη.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει δίκιο: εδώ και πολύ καιρό έχουμε κλείσει τα μάτια μας απέναντι στην Κίνα που μας βιάζει. Έτσι, μέχρι να τους πούμε ότι πρέπει να αλλάξουν, είναι ήδη άνετοι στο να κάνουν ό, τι θέλουν», ανέφερε.

«Αλλά νομίζω ότι η ηγεσία της Κίνας είναι έξυπνη, έτσι θα αλλάξουν αυτό που μπορούν να αλλάξουν. Αν τους ζητήσουμε να αλλάξουν ολόκληρο το σύστημά τους, δεν θα το κάνουν αυτό», πρόσθεσε.

«Πρέπει λοιπόν να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε χωρίς να διαταράξουμε το σύστημά τους», πρόσθεσε ο Sawiris, σημειώνοντας ότι βλέπει τη δυνατότητα αλλαγής σε «πολλά πράγματα».

Δικαιολογημένες οι ανησυχίες για τη Huawei

Ο Sawiris, ο οποίος κατέχει μεγάλα μερίδια σε τηλεπικοινωνίες, αναφέρθηκε επίσης στο δράμα γύρω από τον κινεζικό κατασκευαστή εξοπλισμού Huawei.

«Νομίζω ότι υπάρχει πραγματική ανησυχία και νομίζω ότι είναι δικαιολογημένη», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος. «Για την ακρίβεια, πήρε στη Δύση πολύ καιρό μέχρι να αρχίσει να ανησυχεί και νομίζω ότι πρέπει να ανησυχεί».

Ο Sawiris προειδοποίησε ότι τέτοιες ανησυχίες, αν και δικαιολογημένες, μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε τεχνολογικά σιλό μεταξύ των χωρών.

«Δεν ξέρω πώς θα το διορθώσουμε, γιατί αυτό θα ισχύει τότε για όλους: Εάν είμαι Κινέζος, ίσως να μην παίρνω εξοπλισμό από τη Motorola, για παράδειγμα», ανέφερε ο Sawiris.
Τελικά, πρότεινε εριστικά, ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα θα ήταν «αν όλα τα όργανα ασφαλείας ορκιστούν στη Βίβλο ότι δεν θα κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο».

Αλλά ακόμα κι αν συνέβαινε ένα τόσο απίθανο γεγονός, πρόσθεσε, «ποιος θα τους πίστευε;»

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required