Γενικός Δείκτης:729.310.39%
EUR/USD: 1.1162

ΗΠΑ σε Ευρώπη: Αποχωρήστε από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence πίεσε τις ευρωπαϊκές χώρες το Σάββατο να αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων και ταυτόχρονα τις παρότρυνε να είναι επιφυλακτικές όσον αφορά τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που παρέχεται από την κινεζική εταιρεία Huawei.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μίλησε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το στέλεχος του κινεζικού κόμματος Politburo, Yang Jiechi και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

"Έφτασε η ώρα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να σταθούν δίπλα σε εμάς και στον ιρανικό λαό", δήλωσε ο Pence. "Έφτασε ο καιρός για τους Ευρωπαίους εταίρους μας να αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν".

"Είμαστε επίσης πολύ σαφείς με τους εταίρους μας για την απειλή που θέτει η Huawei και άλλες κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών", ανέφερε. "Πρέπει να προστατεύσουμε την κρίσιμη τηλεπικοινωνιακή υποδομή μας και η Αμερική καλεί όλους τους συνεργάτες της να είναι προσεκτικοί".

Αναγνωρίστε τον Γκουαϊδό

Ο κ. Pence προέτρεψε επίσης την Ευρώπη να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλα. Ο Pence ανέφερε πως ο Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακυρήχθηκε ως προσωρινός ηγέτης και έχει κερδίσει αμερικανική και διεθνή υποστήριξη για να αντικαταστήσει τον Nicolas Maduro, αξίζει ο «υπόλοιπος κόσμος» να τον αναγνωρίσει, ενώ αποκάλεσε τον Maduro δικτάτορα ο οποίος πρέπει να αποχωρήσει.

"Είναι καιρός και ο υπόλοιπος κόσμο να βγει μπροστά και να κάνει αυτό που πρέπει. Σήμερα καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της ελευθερίας και να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον μοναδικό νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας", δήλωσε ο Pence.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required