Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Σταθερό γιουάν ζητούν οι ΗΠΑ στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα

  • ( UPD -20/02/2019 14:01 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από την Κίνα να εξετάσει την αξία του νομίσματός της ως μέρος της εμπορικής συμφωνίας.

Η κίνηση στοχεύει στη μεσολάβηση οποιασδήποτε προσπάθειας από τους Κινέζους να υποτιμήσουν το γιουάν για την αντιμετώπιση των αμερικανικών δασμών, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg News. Η κυβέρνηση Trump έχει επιμείνει ότι οι κινήσεις για την υποτίμηση του γιουάν για να ωθήσουν τις κινεζικές εξαγωγές θα αντιμετωπιστούν με πρόσθετους ή πιο αυστηρπύς αμερικανικούς δασμούς, ανέφεραν οι πηγές.

Οι εμπορικές συζητήσεις ξεκίνησαν εκ νέου την Τρίτη, με τις επόμενες συναντήσεις σε υψηλότερο επίπεδο προγραμματισμένες για αργότερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα. Αν και οι συζητήσεις της περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένα επίμαχα ζητήματα.

Η Wall Street επέκτεινε τα κέρδη της την Τρίτη, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η προθεσμία του Μαρτίου δεν είναι μια "μαγική ημερομηνία", υποδηλώνοντας ότι η προθεσμία θα μπορούσε να προσαρμοστεί.

Ωστόσο, οι τρέχουσες συνομιλίες αποσκοπούν στην επίτευξη των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών στην Κίνα που επηρεάζουν το εμπόριο με τις ΗΠΑ και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τη δέσμευση της Κίνας να αγοράσει ένα σημαντικό ποσό αγαθών και υπηρεσιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε μια δήλωση.

Οι συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο θα ξεκινήσουν την Πέμπτη υπό τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required