Γενικός Δείκτης:729.990.61%
EUR/USD: 1.1199

Σήμερα το πρώτο βέτο του Τραμπ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ασκήσει βέτο σήμερα, Παρασκευή, στην απόφαση του Κογκρέσου να τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Πρόεδρος θα περιστοιχίζεται από συνοριακούς αξιωματούχους και ανθρώπους που έχουν χάσει μέλη της οικογένειας τους από κάποιον που είναι παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Hogan Gidley σε δημοσιογράφους.

Το βέτο θα είναι το πρώτο της προεδρίας του Τραμπ. Την Πέμπτη, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί αποδοκίμασαν την απόφαση του Τραμπ να παρακάμψει το Κογκρέσο και να πάρει τα χρήματα που είχαν ήδη οριστεί για άλλα προγράμματα για να πληρώσει για το τείχος κατά μήκος των συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός προανείγγειλε την πρόθεσή του να ασκήσει βέτο αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής Γερουσίας με ένα... λιτό Tweet που αναγράφονταν η λέξη βέτο συνοδευόμενη με ένα θαυμαστικό 

Με πληροφορίες από το Reuters

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required