Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Δεν θα πιστεύετε ποιος ήταν ο εμπνευστής του μπικίνι

  • ( UPD -18/03/2019 20:09 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Φορέθηκε από τις γυναίκες, αγαπήθηκε από τους άνδρες.

Το πρώτο μπικίνι της ιστορίας, δεν είχε καμία σχέση με τα αρκετά συντηρητικά μαγιό του προηγούμενου αιώνα.

Το μπικίνι πήρε το όνομά του επειδή το ντεμπούτο του συνέπεσε με τις πυρηνικές δοκιμές στα νησιά Μπικίνι το 1946 όπου και ξεκίνησε το αμερικανικό πρόγραμμα θερμοπυρηνικών εκρήξεων. Oι εμπνευστές του, πολύ πιθανό να μην μπορούσαν τότε να φανταστούν τι θα ακολουθούσε.

Εφευρέτες του δυο Γάλλοι, ο σχεδιαστής μόδας Jacques Heimο από τις Κάννες και ο μηχανολόγος μηχανικός Louis Reard. Διάλεξαν τελικά αυτό το όνομα, καθώς πίστευαν ότι θα προκαλούσε μια εκρηκτική αντίδραση και τελικά η εξέλιξη μάλλον τους δικαίωσε.

Ο Louis Reard εξαργύρωσε την επιτυχία του μ' ένα κατάστημα μαγιό, που άνοιξε στην Avenue de l' Opera των Παρισίων και το οποίο έκανε χρυσές δουλειές. Έως το 1984, που κατέβασε ρολλά, ο Ρεάρ παρουσίασε πάνω από 100 παραλλαγές του μπικίνι. Το 1980 μετακόμισε με τη σύζυγό του Μαρσέλ στη Λωζάνη, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Σεπτεμβρίου 1984, σε ηλικία 87 ετών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Louis Reard bikini

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required