Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%

ΝΥΤ: Η Deutsche Bank, ο Τραμπ και το δάνειο των δισ. δολαρίων

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το τελευταίο διάστημα η Deutsche Bank πρωταγωνιστεί στα διεθνή πρωτοσέλιδα, επ' αφορμή της πολυσυζητημένης συγχώνευσής της με την Commerzbank. Οι New York Times όμως ρίχνουν τους προβολείς τους στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, για μια άλλη υπόθεση: τα δάνεια που φέρεται να παρείχε στον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Deutsche Bank δάνεισε πάνω από 2 δισ. δολάρια στον Τραμπ πριν εκείνος γίνει πρόεδρος και παρά τα προειδοποιητικά «καμπανάκια» που ηχούσαν γύρω από το όνομά του.

Οι Times πήραν συνέντευξη σε πάνω από 20 πρώην και νυν στελέχη και μέλη του ΔΣ της τράπεζας. Με τις δηλώσεις τους σκιαγραφείται το πώς κατάφερε ο Τραμπ να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη γερμανική τράπεζα για σχεδόν δυο δεκαετίες παρά τις χρεοκοπίες του και τη γενική άποψη στις υπόλοιπες τράπεζες ότι είναι ένας «επισφαλής» πελάτης.

dbdd.jpg

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αναφέρει η εφημερίδα, ο Αμερικανός πρόεδρος διόγκωσε τα στοιχεία για τον προσωπικό πλούτο του και υποσχέθηκε να «επιβραβεύσει» τους τραπεζίτες με ένα Σαββατοκύριακο στο Μαρ α Λάγκο, το προσωπικό του θέρετρο στη Φλόριντα. Χρησιμοποίησε τα δάνεια μεταξύ άλλων για να χτίσει ουρανοξύστες και άλλα πολυετελή ακίνητα. 
Η Deutsche Bank, τo Trump Organization και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό του ρεπορτάζ. 

Το ρεπορτάζ των Times έρχεται αμέσως μετά την επιβεβαίωση της Deutsche Bank και της Commerzbank ότι την Κυριακή είχαν συζητήσεις για τη μεταξύ τους συγχώνευση. Οι μετοχές και των δύο έκανα άλμα χθες στις χρηματαγορές.

Η σχέση του Τραμπ με την Deutsche Bank έχει γίνει αντικείμενο έρευνας στις ΗΠΑ, καθώς ο Γενικός Εισαγγελέας της ΝΥ και δύο επιτροπές του Κογκρέσου που ελέγχονται από Δημοκρατικούς ερευνούν τους οικονομικούς δεσμούς του Αμερικανού προέδρου με τη γερμανική τράπεζα.

CNBC: Η Deutsche Bank φέρεται να εξέτασε την αναδιάρθρωση δανείων του Τραμπ λόγω ανηυσχίας για αθέτηση πληρωμής

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required