Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1216

Αρνείται το Ιράν ότι συμμετείχε σε τουρκικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το Ιράν δεν μετέχει στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών που ξεκίνησε χθες Δευτέρα και παρουσιάστηκε από την Άγκυρα ως μια κοινή επιχείρηση με την Τεχεράνη, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

"Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν κανέναν ρόλο στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK" (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), μετέδωσε το Irna χθες το βράδυ επικαλούμενο πηγή την οποία δεν κατονόμασε στους κόλπους του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

"Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν θα αντιμετωπίσουν με σθένος οποιαδήποτε ομάδα επιδιώξει να προκαλέσει προβλήματα στην εθνική μας επικράτεια", πρόσθεσε χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις η ίδια πηγή που επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο.

Επικαλούμενο τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι η Τουρκία και το Ιράν εξαπέλυσαν χθες μια άνευ προηγουμένου "κοινή επιχείρηση" κατά των ανταρτών του PKK, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η Τουρκία έχει ενισχύσει την συνεργασία της με το Ιράν κατά του PKK τα τελευταία χρόνια. Η Άγκυρα βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της κατασκευής ενός "τείχους ασφαλείας" στα σύνορά της με το Ιράν για να εμποδίζει τη διέλευση Κούρδων ανταρτών μεταξύ των δύο χωρών.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required