Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Ν. Καληδονία: Αναγκαστική προσγείωση Boeing 787 - Καπνοί στο πιλοτήριο

  • ( UPD -25/03/2019 15:20 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πανικός επικράτησε σε πτήση της United Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Μελβούρνη – Λος Άντζελες, όταν το αεροσκάφος τύπου Boeing 787-900, που είχε απογειωθεί με 256 επιβάτες αναγκάστηκε να στραφεί προς τη Νέα Καληδονία, στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό για να προσγειωθεί τελικά με ασφάλεια στο αεροδρόμιο La Tontoua της πρωτεύουσας Νουμεά. Η αναγκαστική προσγείωση έγινε μετά από αναφορές για θορύβους και καπνούς που προέρχονταν από το πιλοτήριο.

«Οι επιβάτες αποβιβάζονται ήρεμα», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου της νέας Καληδονίας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο. «Φαίνεται ότι υπήρχε καπνός στο πιλοτήριο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Les Nouvelles Caledoniennes» στην καμπίνα έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου, ενώ οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και διανυκτερεύουν στη Νουμεά, 2.700 χλμ. βορειοανατολικά της Μελβούρνης, καθώς διεξάγονται τεχνικοί έλεγχοι στο αεροσκάφος.

Οι δύο πτώσεις αεροσκαφών της Boeing τύπου 737 Max 8 από τις ίδιες αιτίες, είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν τα αεροσκάφη αυτού του τύπου σε παγκόσμια κλίμακα.

Υπενθυμίζεται ότι η συντριβή στις 10 Μαρτίου αεροσκάφους της Ethiopian Airlines λίγο μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 157 επιβαίνοντες. Είχε προηγηθεί η αεροπορική τραγωδία της Lion Air στην Ινδονησία τον περασμένο Οκτώβριο, όταν σκοτώθηκαν 189 άνθρωποι.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required