Γενικός Δείκτης:779.540.14%
EUR/USD: 1.1247

Κίνα: Μέτρα αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας για κατασκευαστικά έργα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας δημοσιοποίησε έναν οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση του συστήματος έγκρισης κατασκευαστικών έργων, με στόχο να μειωθεί δραστικά ο χρόνος έγκρισής τους.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη μεταρρύθμιση της Κίνας με στόχο να μειώσει τη γραφειοκρατία και να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, η χώρα θα μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για να εγκριθούν κατασκευαστικά έργα σε 120 εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσε το Γενικό Γραφείο του Κρατικού Συμβουλίου. Πρόκειται για δραστική μείωση σε σχέση με τις περισσότερες από 200 εργάσιμες ημέρες που ίσχυε έως τώρα.

Η Κίνα θα δημιουργήσει επίσης ένα πανεθνικό σύστημα έγκρισης και διαχείρισης κατασκευαστικών έργων έως το τέλος του 2020, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές. Οι αρχές θα ενοποιήσουν τις διαδικασίες έγκρισης, τις πλατφόρμες ενημέρωσης, την έγκριση και την διαχείριση καθώς τα ρυθμιστικά εργαλεία για τα κατασκευαστικά μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required