Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

Anonymous για Ασάνζ: Αφήστε τον ελεύθερο αλλιώς θα πληρώσετε

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι Anonymous προειδοποιούν ευθέως τις βρετανικές αρχές για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, μέσω μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αφήστε τον ελεύθερο ή αλλιώς θα πληρώσετε. Αυτό είναι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την κουστωδία τους σε όλο τον κόσμο που δουλεύουν ώστε να σιωπήσουν οι πληροφοριοδότες», αναφέρουν οι Anonymous στη διαδικτυακή τους ανακοίνωση.

Οι Anonymous υπενθυμίζουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές «εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

«Αυτή είναι μια κίνηση που αναμενόταν για κάποιο χρονικό διάστημα και ο ίδιος ο Ασάνζ μάς προειδοποίησε για την επικείμενη σύλληψή του», επισημαίνουν.

Όπως εκτιμούν, η σύλληψη και δίωξη των πληροφοριοδοτών, «στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι αυτές οι κυβερνήσεις δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για να διατηρήσουν τη μυστικότητα τους».

Περιγράφοντας το έργο του Τζούλιαν Ασάνζ, οι Anonymous σημειώνουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks υποχρεώθηκε σε εξορία, αφότου εξέθεσε εγκλήματα πολέμου από την κυβέρνηση Μπους, με το βίντεο «παράπλευρης απώλειας» που διέρρευσε στον ιστότοπό του η Chelsea Manning.

Χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τους Anonymous, ο Τζούλιαν Ασάνζ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους φιλελεύθερους «αφότου η οργάνωσή του διέρρευσε ηχηρά τεκμήρια διαφθοράς της Χίλαρι Κλίντον λίγο πριν τις εκλογές του 2016»

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required