Γενικός Δείκτης:783.220.62%
EUR/USD: 1.1256

Πελόζι: Όχι στην αριστερή στροφή των Δημοκρατικών

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο Νάνσι Πελόσι προειδοποίησε χθες Δευτέρα εναντίον της τάσης το κόμμα να κάνει στροφή προς τα αριστερά, την οποία ενσαρκώνει ιδίως η νέα βουλεύτρια Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αξιοποίησε μια επίσκεψή της στο Λονδίνο για να ταχθεί υπέρ μιας πιο κεντρώας προσέγγισης, η οποία, κατά την Πελόσι, μπορεί να προσελκύσει μια μερίδα των Ρεπουμπλικάνων που έχει δυσαρεστηθεί ή απογοητευτεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία το 2020.

Για την Πελόσι «χρειάζεται ένα μήνυμα που θα ικανοποιεί τον κόσμο, δεν θα τον κάνει να αισθάνεται πως απειλείται» αλλά «θα δίνει απάντηση στις ανησυχίες του», όπως εξήγησε σε ομιλία της στο London School of Economics (LSE).

Οι υπέρμαχοι της στροφής προς τα αριστερά, έκρινε η ίδια, δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο μια περιθωριακή μερίδα της αμερικανικής κοινωνίας. Αναφερόταν εμμέσως πλην σαφώς στην Οκάσιο-Κορτέζ.

Πολέμια των λόμπι, η Οκάσιο-Κορτέζ δηλώνει δημοκρατική «σοσιαλίστρια» -- η λέξη παραπέμπει σε πολιτικές υπερβολικά αριστερές για τις ΗΠΑ -- και προτείνει ιδίως την επιβολή πολύ υψηλών φόρων στα εισοδήματα πάνω από τα 10 εκατομμύρια δολάρια, που θα ανέρχεται στο 70%.

Αναφερόμενη στις πεποιθήσεις της αριστεράς, η Πελόσι είπε «μοιράζομαι τις αξίες αυτές, αλλά πρέπει να κερδίσουμε» τις εκλογές.

Η Νάνσι Πελόσι συναντήθηκε προχθές Κυριακή με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, τον αρχηγό των Εργατικών, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά τη συνάντηση, ανέφερε μέσω Twitter ότι συζήτησαν για το Brexit, αλλά και για «την ανάγκη να αγωνιστούμε ενεργά εναντίον του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας».

Ο Κόρμπιν επικρίθηκε κυρίως από την κεντρώα και τη δεξιά πτέρυγα στο κόμμα του, αλλά και από τους Συντηρητικούς, ότι δεν αντέδρασε αρκετά σθεναρά στις καταγγελίες για αντισημιτισμό στους κόλπους του κόμματος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required