Γενικός Δείκτης:849.06-0.5%
EUR/USD: 1.1208

Ρωσία: Υπερκαλύφθηκε νωρίτερα το πρόγραμμα δανεισμού

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Ρωσία ενδέχεται να περιορίσει την προσφορά των κρατικών ομολόγων, που είναι γνωστά ως OFZ, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς υπερκαλύφθηκε το πρόγραμμα δανεισμού πολύ νωρίτερα από ότι αναμένονταν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης δημοσίου χρέους του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών Κονσταντίν Βισκόφσκι.

"Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι καλύπτουμε το πρόγραμμα δανεισμού με γρήγορους ρυθμούς, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ώστε στο δεύτερο εξάμηνο, να έχουμε την δυνατότητα να προτείνουμε στην αγορά ομόλογα. Εάν δεν υπάρξουν τα οποιαδήποτε αρνητικά γεγονότα, θα αναγκαστούμε να περιορίσουμε, με τον πιο ομαλό τρόπο, τον όγκο της προσφοράς", δήλωσε ο Βισκόφσκι.

Ο Βισκόφσκι διευκρίνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να προσφεύγει με τους ίδιους ρυθμούς σε δανεισμό, όπως το πρώτο εξάμηνο, επισημαίνοντας ότι έχει υπερκαλυφθεί το πρόγραμμα δανεισμού.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών στο πρώτο τρίμηνο του 2019 συγκέντρωσε από τοποθετήσεις σε κρατικά ομόλογα 513,796 δισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ το πρόγραμμα προέβλεπε τοποθετήσεις ύψους 450 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required