Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1215

Τραμπ: «Αρκετά πιθανό» να συμπεριληφθεί η Huawei στην εμπορική συμφωνία με την Κίνα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ελπίδες ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να αλλάξουν τη στάση τους έναντι του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei καλλιεργούν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια παρουσίασης πακέτου στήριξης $16 δισ. για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν «χτυπηθεί» από την κλιμάκωση των δασμών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι η Huawei είναι «πολύ επικίνδυνη από άποψη ασφάλειας» αλλά θα μπορούσε να «συμπεριληφθεί» σε μία εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο.

«Αν καταφέραμε να κάνουμε μια συμφωνία, θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Huawei θα συμπεριληφθεί ενδεχομένως σε κάποια μορφή ή σε κάποιο μέρος μιας εμπορικής συμφωνίας… Νομίζω ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα». Είπε επίσης ότι υπάρχει «μία καλή πιθανότητα» να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου τοποθέτησε σε «μαύρη λίστα» τη Huawei και 68 από τις θυγατρικές της, απαγορεύοντάς τους να αγοράζουν τμήματα και εξαρτήματα από αμερικανικές εταιρείες χωρίς άδεια.

Ως αποτέλεσμα, η Google αναγκάστηκε να αναστείλει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες με την Huawei, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς υλικού, λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών, εκτός από εκείνες που διατίθενται δημόσια μέσω αδειών ανοικτού κώδικα.

Η Ιαπωνία ακολούθησε το παράδειγμα, ενώ η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσαν στη Huawei να προμηθεύσει εξοπλισμό στα δίκτυα νέας γενιάς 5G.

Αρκετές χώρες αρνήθηκαν να υποκύψουν στην πίεση των ΗΠΑ, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, που επιτρέπουν στην Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη των δικτύων 5G. Το Ηνωμένο Βασίλειο, εν τω μεταξύ, έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο και τον περασμένο μήνα επέτρεψε στην εταιρεία να προμηθεύει λιγότερο ευαίσθητα μέρη εξοπλισμού δικτύωσης 5G.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required